Borotválkozási kisokos a bőrproblémák elkerüléséhez

Borotválkozási kisokos a bőrproblémák elkerüléséhez

A reklámokat látva hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a borotválkozás ma a legkorszerűbb eszközökkel, a reggeli rutin részeként pillanatok alatt letudható feladat. Az érzékenyebb bőrű férfiaknak azonban érdemes megfogadni Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusának tanácsait, hogy a borotválkozás szövődményeit elkerüljék.

Ne kapkodjon!

Én a régimódi borotválkozás híve vagyok. Ha a férfi vendégeimnél a borotválkozással összefüggő bőrproblémát látok, elsőként azt tanácsolom nekik, hogy szánjanak rá időt, hogy meleg vízzel, a borotválkozó habot, vagy gélt a bőrbe dolgozzák – magyarázza Peterman Krisztina. Sok probléma ugyanis megelőzhető lenne, ha a bőrt felkészítenénk a rá váró „megpróbáltatásokra”. Talán emlékszünk még rá, hogy szüleink, nagyszüleink pamaccsal borotválkoztak, percekig masszírozták így a bőrüket, amivel szépen felpuhították a szőrt és a bőrfelszínt. A meleg víz is nagyon fontos, mert hatására az arcszőrzet felpuhul, így fájdalom mentesebb lesz leborotválni. Éppen ezért a legjobb, ha zuhanyzás, vagy fürdés után borotválkozunk.

Apró mozdulatokkal dolgozzon!

Ne higgyük el, hogy pár gyors mozdulattal bababőrhöz hasonló simaságú lesz az arcbőrünk. Ahhoz, hogy az arcbőr épségét megóvjuk fontos, hogy ne hosszú sávonként haladjunk a borotválkozás során, hanem apró, rövid mozdulatokkal, centiről-centire haladjunk. Így nem csak alaposabbak leszünk, de a sérüléseket is megelőzhetjük.

Borotválkozási kisokos a bőrproblémák elkerüléséhez

Notórius későknek ajándék villanyborotva

Ha párja reggelenként rendszeresen elalszik, vagy más okból nincs ideje nyugodt körülmények közt borotválkozni, akkor lepje meg karácsonyra egy villanyborotvával. Így nem gond, ha nincs elég idő a borotvahab felvitelével pepecselni és emiatt nem tudjuk kellően felpuhítani a szőrszálakat és a bőrt. Villanyborotvával bátran haladhatunk nagyobb léptékkel is borotválkozás során, nem kell attól tartani, hogy kapkodás közben megvágjuk magunkat.

Amire mindig legyen idő: az after shave

Borotválkozás után – villanyborotva esetén is – az irritált bőrt nyugtató, fertőtlenítő, pórusösszehúzó anyagokkal kell kezelni. „A természetes készítményeket kedvelőknek szívből ajánlom a szantálvizet, vagy a kakukkfű vizet. Diszkrét, természetes férfi illatok. Nagyszerűen fertőtlenítenek, pórusösszehúzó hatásúak.”

Otthoni kozmetika gyulladt szőrtüszők ellen

Peterman Krisztina szerint az érzékeny bőrű férfiaknak érdemes kipróbálni a fertőtlenítő hatású VIO kezelést. A fájdalommentes technikával dolgozó készüléket akár haza is vihetjük és napi 5 percet rászánva otthon, a száraz, megtisztított bőrön alkalmazva kezelhetjük vele a gyulladt, gyulladásra hajlamos bőrt, a szőrtüsző-gyulladást.

www.dermatica.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek