Biztonságos szex = unalmas szex?

Biztonságos szex = unalmas szex?

Egyfolytában a biztonságos szex fontosságáról hallunk, de vajon a biztonságos egyenlő az unalmassal? Egy amerikai szexológus szerint egyáltalán nem.

"Általánosan elterjedt nézet, hogy a gumióvszerrel nem lehet igazán élvezetes a szex. Pedig ha szexuális segédeszközként tekintünk az óvszerre, akkor biztonságos és igen élvezetes szexuális élményekben lehet részünk" - nyilatkozta Dr. Sari Locker szexuálterapeuta, a "Kézikönyv A Sikeres Szexuális Élethez Komplett Idiótáknak" című könyv szerzője.

Biztonságos szex = unalmas szex?

Dr. Locker szerint különböző óvszerekkel - ízesített, síkosított, vékonyított, érdesített - könnyen feldobhatjuk szexuális életünket, és egyúttal a biztonságról is gondoskodhatunk.

"A síkosítók használata szintén segíthet megfűszerezni az együttléteket" - nyilatkozta Dr. Locker.

"A legjobb a szilikon alapú síkosító, ez ugyanis íztelen, szagtalan, vízálló és egy kevés is sokáig elég belőle" - nyilatkozta Jamye Waxman szexológus.

A Pleasure Project elnevezésű felnőttoktatási program a biztonságos és élvezetes szex fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Bővebb információ a program weboldalán található.

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek