Hirdetés
Az ínygyulladás messzemenő következményei

Az ínygyulladás messzemenő következményei

Az alapos szájápolás nem csupán fogaink épsége miatt fontos, de az egészséges fogíny miatt is. Érdemes odafigyelni, mert a gyulladt íny komolyabb betegségekhez is vezethet.

Friss kutatások bizonyítják, hogy az ínygyulladás nem csupán kellemetlen betegség, és nem is csupán a szájüreget érinti, hanem az olyan betegségek kialakulásában is szerepet játszhat, mint a szívbetegségek, a 2. típusú cukorbetegség, az Alzheimer-kór, az infarktus vagy a rák, egyszerűen lerövidíti az életet.

Pedig az ínygyulladás kezelhető betegség, néhány hét alatt visszafordítható, ráadásul megfelelő szájápolással megelőzhető. A tanulást gyermekkorban kell kezdeni, a szülőnek egészen addig segítenie kell a csemetének, amíg az elég alaposan, elég hosszú ideig nem tud egyedül fogat mosni. Jó példát kell mutatnia, neki is naponta legalább kétszer kell fogat mosnia.

Az ínygyulladás messzemenő következményei

Professor Iain Chapple, a University of Birmingham kutatója szerint a krónikus, hosszan tartó ínygyulladás károsítja az immunrendszert, és laboratóriumi vérvizsgálatok bizonyították, hogy így a fehér vérsejtek kevésbé hatékonyak, kevésbé tudják leküzdeni a betegségeket, fertőzéseket. A folyamatos gyulladás miatt könnyebben támadnak a fent említett komoly betegségek is.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend