Az igazi férfi húst eszik?

Az igazi férfi húst eszik?

A vegetáriánus férfiak hiába reménykednek abban, hogy az állatok iránt érzett szeretet miatt a nők számára vonzóbbak lesznek. A kutatások azt igazolják, hogy még a vegetáriánus nők is a húsevő férfiakat tartják férfiasabbnak.

A kutatók több száz fiatal férfinak és nőnek olyan kitalált diákokról adtak általános személyleírást, akik elsősorban az étrendjükben tértek el egymástól, majd megkérték a résztvevőket, hogy jellemezzék a személyiségüket.

Nem meglepő módon a vegetáriánus személyeket a többség erkölcsösebbnek ítélte meg. A leírásokból az is kiderült, hogy azokat a férfiakat, akik nem esznek húst, kevésbé látják férfiasnak - ezt egyébként még a vegetáriánusok is így gondolták.

Dr. Steven Heine, a British Columbia Egyetem kutatója szerint a férfi és hús összetartozó fogalmak. A hús rendszerint a hatalomhoz és a kiváltságokhoz köthető - a felsőbb társadalmi rétegek rendszeresen fogyasztottak húst, míg az alsóbb rétegek csak álmodoztak róla. A hús a hatalom, a státusz és a férfiasság szimbóluma, emiatt tűnnek a vegetáriánus férfiak sokak szemében kevésbé  férfiasnak. 

Matthew Ruby, a tanulmány társszerzője szerint a vegetáriánus férfiaknak sem kell elkeseredniük, hiszen sok nő kifejezetten a kevésbé férfias férfiakhoz vonzódik. 
Korábbi tanulmányok arra mutattak rá, hogy a vegetáriánusokat gyakran pacifistának, testtudatosnak, és liberálisnak tartják, míg a húsevőket inkább patriótának, konzervatívnak és háborúpártinak gondolják
.  
A brit felnőttek három százaléka egyáltalán nem eszik húst, vagy halat és további öt százalék tartja magát részben vegetáriánusnak.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek