Az e-cigi mégis jobb

Az e-cigi mégis jobb

A dohányzóknak ajánlani kell az e-cigarettákat, ez segít a leszokásban – állítja a brit Royal College of Physicians, az ottani orvosi kamara.

Szerintük elég bizonyíték van rá, hogy az elektronikus cigik sokkal biztonságosabbak, mint a dohányzás és a nikotinos tapaszok, aki ezt használja, sokkal nagyobb valószínűséggel szokik le véglegesen.

A megfelelő mérésekkel és ellenőrzésekkel az elektromos cigi több millió ember életét javíthatja – áll a 200 oldalas jelentésben. A jelentés szerint nem megalapozott, hogy az e-cigaretta a dohányzás előszobája lenne. Viszont nem adják ki majd tb-re az e-cigiket, meg kell venni mindenkinek magának.

Az orvosok pedig csak akkor írhatják fel ezeket, ha megkapják a „leszokást segítő gyógyszer” besorolást, ami nem egyszerű, valószínűleg nem túl sok gyártó állj majd neki a bürokrácia legyűrésének.

Az e-cigi mégis jobb

A tanulmány szerint 2007 óta, mióta az Egyesült Királyságban kapható az e-cigi, folyamatosan nőnek az eladások. 2012 óta megelőzték a nikotinos rágókat és tapaszokat, ez a leggyakoribb módszer leszokáshoz. A briteknél 20-ból egy ember szív e-cigit.

Ugyanakkor a fentiek nem jelentik, hogy az e-cigi biztonságos lenne, csak azt, hogy valószínűleg biztonságosabb a sima cigarettánál. Az e-cigivel kapcsolatban még mindig nagyon sok ismeretlen tényező van, a hosszú távú hatásokról alig tudunk valamit.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek