Az aktív nemi élet a hosszú élet titka

Az aktív nemi élet a hosszú élet titka

A kiegyensúlyozott szexuális élettől nem csak fiatalabbnak érezzük magunkat, hanem ténylegesen is tovább élhetünk, állítja egy új kutatás.

Dr. Eric Braveramn, öregedéssel foglalkozó amerikai szakember egy egész könyvet írt a témáról. "Younger (Sexier) You" (Fiatalabb és szexibb önmagad) című művében azt írja, hogy a szex nem csak a hormonszintet emeli - ami által fiatalabbnak látszunk -, hanem serkenti az anyagcserét, az agyműködést, a szív egészségét és az immunrendszert is.

Braveman szerint a kávé és a barna rizs segítenek felkelteni a nemi vágyat, míg az avokadó fogyasztása fokozza az élvezeteket. Mindezek tetejében heti három szeretkezés felére csökkenti a férfiaknál a szívroham és az agyvérzés kockázatát. - áll a belfasti Queen%u2019s University által szervezett kutatás eredményei között. Egy korábbi vizsgálat szerint pedig az idősebb korban is aktív urak között nagyon ritka a prosztatarák.

Az orvos szerint a legeredményesebb vágyfokozók a következők: spárga, banán, káposzta, zeller, füge, osztriga és a tengeri növények.

Az aktív nemi élet a hosszú élet titka

Ez azonban nem csak a szex mechanikájáról szól. Az egészséges nemi élethez az is hozzá tartozik, hogy hogyan reagál az agyunk a testünk üzeneteire.

Amikor az agyunk a legnagyobb teljesítményén dolgozik, a vegyületek egy megfelelő szinten termelődnek és terjednek. A csökkent nemi vágy lehet az első jele annak, hogy a négy fő agyi vegyület - dopamin, acetilholin, GABA és szerotin - közül valamelyikkel probléma van.

A dopaminszintet a következő fűszerek emelik: bazsalikom, fekete- és cayenne bors, chili, kömény, ánizskapor, lenmag, fokhagyma, gyömbér, mustármag, rozmaring, szezámmag, tárkony, kurkuma.Ha az acetiholinszintünk alacsony, ezeket fogyasszuk: szegfűbors, bazsalikom, kömény, borsmenta, zsálya, kakukkfű, kurkuma.

Az alkohol növeli a GABA szintjét, de csak egy-két pohárral igyunk naponta - ennél nagyobb mennyiség merevedési problémákat és álmosságot okoz.Ha a szerotinszintet kell növelni, jó választás lehet az ánizs, kapor, majoránna, szerecsendió, borsmenta, sáfrány, fodormenta és a kurkuma.

Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek