Apa lesz a férfi, aki péniszátültetésen esett át

Apa lesz a férfi, aki péniszátültetésen esett át

Gyereket vár az a 21 éves dél-afrikai páciens, aki a világon először esett át pénisztranszplantációs műtéten. Az örömhírt a műtétet vezető sebész, Andre van der Merwe osztotta meg a BBC-vel. Mint elmondta, a férfi barátnője négy hónapos terhes.

A páciensnek egy elhibázott rituális körülmetélésen vágták le a péniszét. A decemberben végrehajtott műtétet a Stellenbosch Egyetem és a Tygerberg Kórház szakértői végezték; az operáció kilenc órán át tartott. Dr. Van der Merwe nagyon örült, amikor meghallotta a jó hírt. Szerinte nincs szükség apasági vizsgálatra, mert nincs rá semmi ok, hogy ne higgyenek a párnak.

Apa lesz a férfi, aki péniszátültetésen esett át

"Eleve úgy terveztük, hogy tudjon vele pisilni, szexelni. Ez egy igazi mérföldkő!" – mondta dr. Van der Merwe, akinek a szakterülete a veseátültetés.

A péniszátültetéssel Kínában már próbálkoztak, de hiába volt sikeres az operáció, a beteg pénisze három hónap után kilökődött. A mostani műtét után nem jelentkeztek ilyen problémák. Remélhetőleg az eljárást sikerül rendszeresíteni, mert egyes források szerint Dél-Afrikában több tucat, sőt, talán több száz embert nyomorítottak vagy öltek meg az elhibázott körülmetélésekkel.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend