Annyira fáj, hogy szinte sírva fakadok

Annyira fáj, hogy szinte sírva fakadok

Egy olvasónknak rengeteg szenvedést okoz a harántboltozat süllyedése. Végső elkeseredésében ortopéd szakértőnkhöz, Dr. Elek Emilhez fordult problémájával.

"Tisztelt Doktor Úr!

8 éve szenvedek harántboltozat süllyedéstől. De csak a bal lábam második ujja fáj. Legalább 50 talpbetétet készíttettem, megvettem az MBT cipőt. Mindenben fáj a lábam. Mára már annyira, hogy szinte sírva fakadok, nem tudok ráállni a bal lábamra. Tavaly végre elküldtek rtg-ra, és kiderült, hogy valami Köhler II elváltozásom van. Mit takar ez? Ez okozhatja az őrült fájdalmat? Műthető? Ha igen, hol végeznek ilyen műtétet? Vagy elegendő a harántboltozat műtét? Köszönöm a válaszát!"


Kedves Kérdező!

A fenti betegség egy jóindulatú csontbetegség (csontelhalás), mely egy idő uitán magától gyógyul. Műteni - többnyire - nem kell. ha ennyi ideje vannak panaszai, akkor szinte biztos, hogy a láb statikai zavara okozza a fájdalmakat, hiszen a csontelhalás ennyi idő után meg szokott gyógyulni. Természetesen ez az elmélet, szakorvosnak kellene RTG-ekkel együtt megvizsgálnia Önt, hogy jó döntés születhessen. Látatlanban nehéz jó terápiát adni, mert a fájdalom forrása sok apró dolog lehet...

Üdvözlettel,
Dr. Elek Emil


Kérdezzen ön is szekértőinktől!


Annyira fáj, hogy szinte sírva fakadok

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek