A Vízöntő és a szabadság

A Vízöntő és a szabadság

Őri Katalin asztrológus a 12 zodiákus jegy és az ezekhez tartozó bolygók szimbólumrendszerén legfontosabb egészségügyi vonatkozásain vezet végig bennünket. A zárkózott Bak jegye után a Nap mind közül a legrövidebb jegybe, a minden korlátot felszabadító Vízöntő jegyébe ér, ahol január 23-ától február 21-éig tartózkodik.

A Vízöntő ember számára a szabadság a legfontosabb. Nem tűri a korlátokat, a merevséget, lázad a hatalom ellen. Remek színész, sok álarccal, amelyek olykor rá is merevedhetnek. (A farsang, a karneválok havában járunk!) Mindig tudja, melyik helyzetben hogyan viselkedjen. Rendkívüli, veleszületett intelligenciával rendelkezik. Mindent meg tud magyarázni. Előfordul, hogy az eszmék annyira magukkal ragadják, hogy elszakad a realitástól, és szélsőséges esetben akár évtizedekig is képes egy-egy ideológiához ragaszkodni. Az egyenrangú kapcsolatot keresi, igazi barát, de nem való neki a túl szoros párkapcsolat. Érzelmileg jellemzően hűvös, merev és tartózkodó.

A Vízöntő uralkodó bolygója a Szaturnusz, de másodlagosan az Uránusz is nagy hatással van rá. Ebben az időszakban mindenkinek érdemes odafigyelnie e két bolygó fennhatósága alá tartozó területekre. A Vízöntőhöz tartozik a láb (térdtől lefelé) és a bokatájék. A lábproblémák összefüggésben lehetnek azzal, hogy vajon jó úton járunk-e, állóképesek vagyunk-e, meg tudjuk-e vetni a lábunkat, képesek vagyunk-e megküzdeni a problémáinkkal. Az Uránusz szimbóluma a villám. Minden, ami hirtelen történik, az Uránuszhoz kapcsolható, legyen az lábikragörcs, stroke, hirtelen felindulás vagy baleset. Ahelyett, hogy szó szerint rágörcsölnénk a problémákra, lazítsunk!

A Vízöntő és a szabadság

Mostanában különösen érdemes odafigyelnünk arra, hogyan viszonyulunk a szabadsághoz. Ha nem éljük meg a szabadságot, ha olykor nem lázadunk, ha elfojtjuk az indulatainkat, a szervezetünk maga lázad majd fel, például súlyos, az immunrendszert érintő betegségek képében.

A születésünk pontos időpontja alapján felállított horoszkópábra nem határozza meg az egész életünket, csupán jelzi számunkra a fejlődés útját, lehetséges állomásait. Konkrét diagnózist inkább az egyén aktuális problémájára, betegségére fókuszáló teljes horoszkópra lehet alapozni, de az asztrológiai diagnózis soha nem helyettesíti az orvos vagy a természetgyógyász véleményét, inkább kiegészíti azt. Rámutat a rejtett összefüggésekre és azokra az életterületekre, ahol érdemes rendeznünk a sorainkat.

Őri Katalin

asztrológus

Bejelentkezés: +36-30-23-10-355

E-mail: indmanka(at)gmail(dot)com