A védjegy segít a tájékozódásban

A védjegy segít a tájékozódásban

Magyarország, több mint 100 évvel ezelőtt az elsők között kapcsolódott be a gyógyszergyártásba, mára több mint száz országban gyógyítanak és gyógyulnak magyar gyógyszerrel.

Amikor kibontjuk egy jól ismert, akár már generációk óta hatékonyan gyógyító készítmény dobozát, bele sem gondolunk abba, hogy egyetlen tabletta mögött mennyi érték, tudás és tradíció van. Talán kevesen tudják, hogy a hazai gyógyszergyártás milyen jelentős mértékben járul hozzá a magyar betegek gyógyításához és a nemzetgazdasághoz.

„A hazai gyógyszergyártás immár egy évszázada segíti a magyar orvosok, gyógyszerészek gyógyító munkáját. A házi- és szakorvosok, valamint a patikákban dolgozó gyógyszerészek ismerik, és elismerik a Magyar Gyógyszer Védjeggyel ellátott készítményeket. Arra ösztönzünk mindenkit, hogy forduljanak bizalommal ezekhez a szakemberekhez! – tette  nyilatkozta dr. Greskovits Dávid, a MAGYOSZ elnöke.

A védjegy segít a tájékozódásban

Világszínvonalú a magyar gyógyszergyártás

A koronavírus-járvány okozta válság rámutatott, hogy Magyarország számára nagy előny, hogy az országban történelme van a gyógyszergyártásnak, és így biztos lábakon áll a termelés. Szinte valamennyi betegség esetén rendelkezésre állnak hazai gyógyszergyártó által forgalmazott gyógyszerek, amelyek mögött magyar munka, sikeres kutatás, világszínvonalú gyártás és minőségbiztosítás áll.

A hazai gyógyszeripar számos betegségre kínál terápiát, de elsősorban olyan egészségügyi panaszokra, amelyek a magyar társadalmat leginkább sújtják: szív- és érrendszeri megbetegedésekre, anyagcserezavarokkal kapcsolatos kórképek kezelésére, és idegrendszeri megbetegedésekre. 

A védjegyről

A hazai gyógyszergyártók még 2014-ben hozták létre a Magyar Gyógyszer Védjegyet, azzal a céllal, hogy az orvosokat, gyógyszerészeket, betegeket hiteles forrásból informálja a Magyarországon készült vagy kutatott/fejlesztett gyógyszerekről. A védjegy használatára a tulajdonos, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) adhat engedélyt, amelyet jelenleg 11 tagvállalat helyezhet el a termékein.

A cikk a Patika Tükör márciusi számában jelent meg! Keresse minden hónapban magazinunkat a gyógyszertárakban!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek