A túlzott stressz szívbetegségekhez vezet

A túlzott stressz szívbetegségekhez vezet

Évente a világon megközelítőleg 17,2 millióan vesztik életüket szív-és érrendszeri betegségek következtében.

Minden év szeptemberének utolsó vasárnapján a Szív Világszövetség (WHF)  megrendezi a Szív Világnapját. Az idén a rendezvény középpontjában a munkahelyi egészség áll.

Évente megközelítőleg 17,2 millióan vesztik életüket szív-és érrendszeri betegségek következtében világszerte. A szív-és érrendszeri betegségek hazánkban is több áldozatot szednek, mint valamennyi más halálok (betegség és baleset) együttesen. A WHF célja, hogy világszerte segítséget nyújtson a szívbetegségek megelőzési és kezelési lehetőségeinek megismertetésével. Az idei program fő célja, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi körülmények és a szívbetegségek közti összefüggésre.

A megfelelő munkahelyi környezet nagy mértékben hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának csökkentéséhez. A WHF programja alapján a következő feltételek biztosításával jelentősen javítható a dolgozók egészsége és csökkenthető a szívbetegségek kockázata: a munkahelyi stressz és a szervezeti konfliktusok csökkentése, a munkaerő döntéshozó képességének növelése, a munkamorál és a lojalitás növelése és a betegségek miatti hiányzások csökkentése.

forrás:www.orvostkeresek.hu