A többet szeretkezőknek magasabb a fizetésük

A többet szeretkezőknek magasabb a fizetésük

Akik az átlagosnál többet szeretkeznek, azoknak magasabb a fizetésük, bár nem sokkal, csupán 5 százalékkal. A teljesen szexmentesen élőknek viszont az átlagosnál 3 százalékkal alacsonyabb a fizetésük - állapította meg egy brit felmérés.

A felmérők 7500 embert kérdeztek meg, mindannyian 26 és 50 év közöttiek voltak. A legtöbbet szeretkezők mezőnyébe azokat vették, akik ezt hetente legalább négyszer teszik, ők keresnek 5 százalékkal az átlag felett - ám minden bizonnyal nem ezért.

Nick Drydrakis, az Anglia Ruskin Egyetem közgazdásza az összefüggésről írt tanulmányában megjegyzi, hogy csupán feltételezni tudja a magyarázatot. Szerinte a magasabb kereset révén több pénze marad valakinek ismerkedni, találkákra járni, szórakozni. További magyarázatként azt veti fel, hogy aki jobban keres, az vonzóbb partner is.

Az adatok elemzésekor Drydakis figyelembe vett olyan tényezőket is, mint az iskolázottság szintje, a szakma, vagy az egészségi állapot, és arra jutott, hogy még a betegeskedők közül is többet keresnek azok, akik nemi életet élnek, mint azok, akik nem, az iskolai végzettségtől, szakmától pedig független a jelenség, azaz minden szinten hasonló - adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

Forrás: MTI

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek