A szex meghosszabbítja az életet!

A szex meghosszabbítja az életet!

A szex elűzi a tunyaságot, kivédi a megfázást és hosszabb élethez vezet - írja egy tanulmány. "Egyértelmű az összefüggés a szex és az egészség közt. Ha többet szeretkezünk, egészségesebbek leszünk - mondja Jennifer Bass, a brit szexkutatási központ, a Kinsey Intézet munkatársa.

A szeretkezés serkenti a vérkeringést és jó érzést keltő anyagokkal árasztja el a szervezetet. Az Amerikai Nyugdíjasok Szervezetének kutatása szerint ezért is van, hogy a szex hosszabb élethez vezet és egészségesebbé tesz.

Az ötvenen felüliek fele - körülbelül 44 százalék - írta le úgy a helyzetét, hogy kiváló egészségnek örvend, és ők mondták azt is, hogy hetente legalább egyszer szeretkeznek. A rosszabb állapotúaknak viszont csupán 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ilyen gyakorisággal szeretkezik.

Azoknak a férfiaknak, akik kevesebb, mint havi egyszer élnek szexuális életet, kétszer olyan nagyobb a kockázatuk arra, hogy szívbetegségben halnak meg, mint azoknak, akik hetente legalább kétszer szeretkeznek.

A szex jó hatással van a vérkeringésre, de hogy mennyire, az attól függ, hogy mennyi energiát fektetünk bele - teszi hozzá a tanulmány. Ezért aztán a sejtek oxigénellátását is segíti, serkenti számos szerv működését és a szervezet alrendszereit.

Sokan attól tartanak, hogy idősen már belehalhatnak a szeretkezésbe, de ez nagyon ritka, ha két emeletnyi lépcsőt meg tudunk mászni, akkor elég fittek vagyunk a szexhez is. A rendszeres szex épp olyan jót tesz, mint a szokásos edzés vagy kirándulás.

Fél óra szex kétszáz kalóriát éget el, így ha heti öt nap szeretkezünk, akkor az olyan, mintha két és fél órát edzenénk.

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek