A szegénység fáj

A szegénység fáj

A szegénység nem csak pszichés panaszokat okoz, hanem fizikai fájdalmat is - állapították meg amerikai kutatók.

A Virginai Egyetem és a Columbia Egyetem kutatóinak cikke leírja, hogy a szegényebb emberek többször panaszkodnak szervi okokkal nem magyarázható fizikai fájdalomra és több szabadon kapható fájdalomcsillapítót szednek, mint nagyobb anyagi biztonságban élő társaik.

"Hat tanulmány eredménye alapozta meg azt a következtetést, hogy az anyagi bizonytalanság fizikai fájdalmat okoz, csökkenti a fájdalomtűrő képességet, és növeli a recept nélküli fájdalomcsillapítók fogyasztását - mondta a cikk vezető szerzője, Eileen Chou.

A szegénység fáj

Egy 33 720 résztvevővel folytatott 2008-as tanulmány azt találta, hogy azok a családok, ahol jelenleg mindenki munkanélküli, 20 százalékkal többet költenek fájdalomcsillapítóra, mint azok, ahol az egyik házastárs dolgozik és csak a másik munkanélküli.

Egy másik tanulmány – amelyben 187-en vettek részt – arra az eredményre jutott, hogy a résztvevők több recept nélküli fájdalomcsillapítót vásárolnak, amikor rossz az anyagi helyzetük, mint akkor, amikor stabil munkahelyük van, jobb gazdasági kilátásokkal.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek