A sör sötét oldala
Rossz hírünk van. A sör nem csak másnaposságot okozhat, hanem annál sokkal komolyabb gondot is.
Akik megisznak átlagban napi , két és fél korsó sört, azoknak 30 százalékkal megemelkedik testük arzén szintje. Bizony, arzén.
Hogy lehet ez? A sörben található alkohol megakadályozza testünk azon képességét, hogy lebontsa azt az arzén mennyiséget, amit a gabona főzéséhez használnak. Így az arzén felhalmozódik a szervezetben.
Az arzén természetes formájában megtalálható a természetben, így belekerülhet az ivóvízbe, és így ételeinkbe is. Ettől persze még nem feltétlenül kapunk arzén mérgezést. Baj igazából akkor van, ha nagyon egyoldalúan étkezünk, és az általunk preferált ételekben megtalálható az arzén.
Az Egészségügyi Világszervezet úgy becsüli, hogy ha valaki legalább 5 évig folyamatosan ki van téve ilyen arzén bevitelnek, akkor súlyosan károsodhat a veséje vagy rákot kaphat.
Együnk, igyunk változatosan, és akkor nem lesz gondunk az arzénnal!
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

