A randis applikációk miatt egyre több a nemi beteg

A randis applikációk miatt egyre több a nemi beteg

A Tinder és Grindr társkereső applikációk népszerűsége óta egyre több szifiliszes, tripperes és HIV-es beteget diagnosztizálnak.

Bár azt gondolnánk, hogy az olyan klasszikus nemi úton terjedő betegségek, mint a szifilisz vagy a tripper ellen ma már tudunk védekezni, a szakértők és a friss statisztikák szerint ez nincs így: nemzetközi szinten is folyamatosan emelkedik a szifiliszes, tripperes és HIV-es fertőzöttek száma.

A randis applikációk miatt egyre több a nemi beteg

A szakértők szerint az olyan internetes applikációk, mint a Tinder vagy a Grindr, megteremtik a feltételeit egy-egy felelőtlen, védekezés nélküli kalandnak, hiszen szinte anonim módon lehet ismerkedni, egyre könnyebb „felcsípni” egy nyitott partnert. Az internetes applikációk mellett a drog- és alkoholfogyasztás számlájára írható még a szexuális úton fertőző betegségek terjedése, illetve fokozott veszélyt jelent a több partnerrel való szexuális együttlét is.

A The Rhode Island Department of Health nevezetű szervezet adatai szerint 2013-ról 2014-re 79 százalékkal emelkedett a szifiliszes esetek száma, 30 százalékkal a trippereseké, ami pedig különösen meghökkentő, 33 százalékkal több HIV-es fertőzöttet regisztráltak. A szakértők szerint a megbetegedések emelkedése azt igazolja, hogy folyamatosan szükség van a szexuális felvilágosításra, a helyes, óvszerrel történő védekezés oktatására, és az eddig elért eredmények csak akkor maradnak meg, ha tovább folytatják a munkát.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek