A póni tanácsa: ne ülj a vécén, guggolj!

A póni tanácsa: ne ülj a vécén, guggolj!

Székelési szokásaink komolyan befolyásolják emésztésünket, egyes szakértők szerint egyenes az út az aranyérhez, ha úgy végezzük nagydolgunkat, ahogy szoktuk.

Mindenki életében mérföldkő, mikor megtanulja pelenka helyett a bilibe végezni nagydolgát, és ezzel még nincs is semmi baj. Hiszen a bilire nem ráül az ember, hanem tulajdonképp ráguggol, így végbele és végbélnyílása megfelelő pozíciót vesz fel ahhoz, hogy a széklet távozni tudjon.

 

A póni tanácsa: ne ülj a vécén, guggolj!

A probléma életünk következő mérföldkövénél támad, amikor a biliről átülünk a vécére. Az ülő pózban ugyanis a végbél és a székelésért felelős izmok nem tudják felvenni az ideális helyzetet, erőlködnünk kell, hogy megszabaduljunk a végterméktől - ahogy a szivárnyszínű fagyit kakiló póni is mutatja az alábbi videóban. Emiatt pedig székrekedés, felfúvódás, bélpanaszok, illetve aranyér alakulhat ki.

 

A megoldás azonban egyszerű, csak be kell szereznünk a „squatty potty” nevű terméket, amelyet a vécé elé kell tolni, és székelés közben arra kell tennünk a lábunkat. Így guggoló helyzetben végezhetjük el nagydolgunkat, ami a reklám szerint csak fele annyi ideig tart, mint korábban.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek