A nemi hormon szabja meg, mit találunk szépnek

A nemi hormon szabja meg, mit találunk szépnek

A Szent András Egyetem pszichológusai felfedezték, hogy a nők könnyebben észrevesznek egy édes kisbabát, mint a férfiak. A csapat számítógépes úton módosított fényképeket, hogy kiderítsék, az alig észrevehető eltéréseket miként érzékelik a két nem képviselői.

A Szent András Egyetem pszichológusai azt vizsgálták, van-e különbség a férfiak és nők között egy csecsemőarc szépségének megítélésében. Összesen tíz fényképet választottak ki száz csecsemőéből, és úgy montírozták össze, hogy egy tipikus, szép csecsemőarcot mutassanak. Másik tíz fotóból pedig egy kevésbé vonzó bébiarcot kreáltak.

Az eredmények szerint a 19 és 26, valamint a 45 és 51 év közötti nők könnyebben észrevették a különbségeket, mint a 19 és 26, valamint 53 és 60 év közötti férfiak. Az 53 és 60 év közti nők viszont ugyanúgy teljesítettek, mint férfi társaik.

Ebből következtet arra Dr. Reiner Sprengelmeyer, hogy a hormon fontos szerepet játszik annak megítélésében, szép-e egy babaarc - hiszen azok a nők "teljesítettek" jól, akik még fogamzóképes korban voltak.

Ezt a következtetést támasztotta alá az is, hogy azok az ötven alatti nők, akik fogamzásgátló tablettát szednek, még érzékenyebbnek bizonyultak a különbségekre.

Forrás: Inforadio.hu

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek