A Lilly munkatársai varázsolták szebbé a bicskei gyermekotthont

A Lilly munkatársai varázsolták szebbé a bicskei gyermekotthont

A nagymúltú gyógyszergyártó vállalat, a Lilly magyarországi munkatársai ebben az évben már 5. jubileumi alkalommal sorakoztak fel, hogy egy nap erejéig saját kétkezi munkájukkal segítsenek egy nemes cél érdekében. 2013. október 10-én a dolgozók önkéntes munkája és a vállalat adománya révén a bicskei Kossuth Zsuzsa gyermekotthon iskolája és parkja szépült meg.

A Lilly Jószolgálati Nap a vállalat nemzetközi kezdeményezése, amelynek keretében minden év egyik októberi napján a világ több mint 39 országában, közel 25 ezer Lilly dolgozó nyújt segítő kezet és dolgozik önkéntesen különböző nemes, karitatív célok szolgálatában.

A Lilly Hungária munkatársai, a Magyarországon 5. jubileumához érkezett Jószolgálati Nap helyszínéül a bicskei gyermekotthont választották – immár nem először. A vállalat tudatosan kötelezte el magát több évre az intézmény mellett, annak reményében, hogy az adományoknak és a befektetett munkának köszönhetően tartós segítséget nyújthassanak a gyermekek mentálhigiénés egészségi állapotának és közérzetének javításában, amely központi szerepet foglal el a Lilly társadalmi felelősségvállalásában.

A vállalat munkatársai segítségével a súlyosan hátrányos körülmények közül érkezett gyermekeknek biztonságos otthont, törődést és pedagógiai nevelést adó intézmény iskolájának ablakai, ajtajai és az iskola előtt található pihenőpadok kerültek felújításra, továbbá megújult a gyermekotthon gyógynövényparkja és a gyermekek lakószobáiba is szép, új szobanövények kerültek.

A Lilly munkatársai varázsolták szebbé a bicskei gyermekotthont

„Nagy örömünkre szolgál, hogy akad még olyan vállalat, amely nem csupán szavakban tartja fontosnak a társadalmi felelősséget, de kézzelfogható tettek formájában is. Tudjuk, hogy a nehéz gazdasági helyzetben ez egy nagyon komoly elköteleződést kíván. Ezért is tartjuk nagy értéknek a Lilly-vel való, immár több éves jó kapcsolatot. A gyermekeink is most már ismerősként fogadják a vállalat dolgozóit, és évközben is szokták emlegetni, hogy mikor jönnek már megint a piros esőkabátos nénik, bácsik?” – fogalmazott Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa gyermekotthon igazgatója.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek