A kurkuma helyrehozza a stroke által okozott károkat

A kurkuma helyrehozza a stroke által okozott károkat

Egy kurkumából nyert gyógyszer segíthet felépülni a stroke által okozott utóhatásokból. A Los Angeles-i Cedars-Sinai Gyógyászati Központ kutatói nyulakon végzett sikeres kísérletek után most készülnek embereken is tesztelni a terméket.

A kurkumát évszázadok óta használják az indiai ájurvédikus gyógyászatban, és számos laboratóriumi tanulmány kimutatta már jótékony hatását. Dr. Paul Lapchak, a tanulmány vezetője elmondta, hogy a gyógyszer befolyással lehet számos olyan fontos mechanizmusra, amelyek egy esetleges stroke után képesek életben tartani az agysejteket.

A stroke úgy pusztítja el az agysejteket, hogy meggátolja az oxidált vér azokhoz történő eljutását, és ez könnyen beindíthat egy láncreakciót, aminek következtében még nagyobb területet ér károsodás, és nagyobb mértékben válhat a páciens rokkanttá. Dr. Sharlin Ahmed, a Stroke Szövetség képviseletében így nyilatkozott:
"Ez az első jelentős kutatás, amely alátámasztja, hogy a kurkuma serkenti az új agysejtek növekedését, valamints meggátolja a sejtek stroke következtében történő elpusztulását, ezáltal jótékonyan hat a betegekre. Az eredmények annak ellenére nagyon ígéretesek, hogy a kísérletek még korai stádiumban vannak, és az embereken végzett tesztelések még hátravannak."


Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek