A Halak és az érzékenység

A Halak és az érzékenység

Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Halak legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap február 19-étől március 20-áig tartózkodik ebben a jegyben. Érdekesség, hogy a jegy egyik meghatározó bolygója, a Neptunusz, amely 165 év alatt járja körbe az állatövet, éppen most ért vissza a Halakba.

A Halakat nagyon mély lelkiség jellemzi: az érzelmek, a fantázia és a spiritualitás sokkal jobban érdekli, mint a testiség. Akkor érzi jól magát, ha szeretetközösségben él. Minden rezdülésre érzékeny, a másokéira is. Nem véletlen, hogy sok segítő, gyógyító ember kerül ki a Halak közül. Túlzott áldozatvállalásra is hajlamos, elfeledkezhet önmagáról, és mások érzéseivel olyannyira azonosulhat, hogy az végül testi tünetekben is megnyilvánul. Fittyet hány a racionalitásra, "úszik az árral". Ezért gyakran olyan társat keres, aki szilárdan áll a lábán, aki erős.

A Halakhoz tartozik a lábfej és a boka alsó része. Uralkodó bolygója a Jupiter. E bolygó fennhatósága alá tartozik a máj, a kötőszövet, a hólyag és a csontvelő, valamint a felszívódás folyamata. A Neptunusz is nagy hatással van a Halakra. Ez a bolygó minden határt felold. Pozitív hozadéka, hogy a Halak túl tud lépni a saját korlátain, fel tudja oldani a félelem által vont határokat, képes a végtelen szeretetre, amely nem válogat. Ám ugyanennek az éremnek a másik oldala a határtalanság utáni olyan erős vágyódás, amely akár káros szenvedélyekbe is hajszolhat. A Halak között sok a kallódó művész és a szenvedélybeteg is.

A Halak és az érzékenység

Ebben az időszakban mindenkinek érdemes arra törekednie, hogy ne veszítse el a racionalitás talaját, hogy ne vesszen bele az illúziókba. Érdemes feltennünk magunknak a kérdést: életünk melyik területén nem látunk tisztán? Érdemes megtanulnunk uralkodni a vágyainkon és hallgatni a megérzéseinkre.

A születésünk pontos időpontja alapján felállított horoszkópábra nem határozza meg az egész életünket, csupán jelzi számunkra a fejlődés útját, lehetséges állomásait. Konkrét diagnózist inkább az egyén aktuális problémájára, betegségére fókuszáló teljes horoszkópra lehet alapozni, de az asztrológiai diagnózis soha nem helyettesíti az orvos vagy a természetgyógyász véleményét, inkább kiegészíti azt. Rámutat a rejtett összefüggésekre és azokra az életterületekre, ahol érdemes rendeznünk a sorainkat.

Őri Katalin

asztrológus

Bejelentkezés: +36-30-23-10-355

E-mail: indmanka(at)gmail(dot)com