A gyakroibb szex nem tesz boldogabbá

A gyakroibb szex nem tesz boldogabbá

A legújabb kutatás szerint a hálószobában tanúsított nagyobb aktivitás nem feltétlenül garantálja a boldogabb életet.

A pittsburgh-i Carnegie Mellon Egyetem kutatásában 128 heteroszexuális, 35 és 65 év közötti házaspárt vizsgáltak, akiket véletlenszerűen két csoportra osztottak: az egyik kétszer annyit élt szexuális életet, mint általában, a másik pedig a szokásos gyakorisággal élte nemi életet. A kutatók ezt követően három hónapig online kérdőívekkel mérték fel a házaspárok boldogságának szintjét.

Az eredmények azt mutatták, hogy a többet szexelő emberek nem voltak boldogabbak, mint azok, akik a szokásos gyakorisággal éltek nemi életet. Sőt, a kutatásból az derült ki, hogy a gyakrabban szexelő párok boldogságszintje valamelyest csökkent.

A gyakroibb szex nem tesz boldogabbá

Amikor a kutatók jobban megvizsgálták a jelenséget, kimutatták, hogy az egyik oka annak, hogy csupán a gyakoribb szex nem tette boldogabbá a házaspárokat az volt, hogy csökkent a szex iránti vágyuk, illetve a szex élvezete. Nem az történt azonban, hogy a gyakoribb szex csökkentette a nemi vágyukat és a szex élvezetét, hanem inkább az, hogy megkérték őket a gyakoribb együttlétre, és nem önként, saját kezdeményezésükre növelték a gyakoriságot.

A Journal of Economic Behavior & Organization május 4-i számában közzétett eredmények ellenére Loewenstein úgy véli, hogy a házaspárok általánosságban túl ritkán élnek nemi életet, és a szex gyakoriságának megfelelő módon történő növelése pozitív hatást gyakorolhat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek