A férfiak is szokták színlelni az orgazmust

A férfiak is szokták színlelni az orgazmust

Egy meglepő felmérés szerint az amerikai férfiak közül minden negyedik színlelte már az orgazmusát. Noha a nőkkel kapcsolatban már régóta él az a kép, hogy párjuk kedvéért bármikor képesek eljátszani, mekkora örömöt nyújtott számukra az együttlét, férfiak esetében erről eddig nem volt nyíltan szó.

2013.10.03

Amint azt Debby Herbenick, az Indana Egyetem Szexuális Egészségmegőrző Központjának vezetője kifejtette, a férfiakat az orgazmus színlelése közben ugyanazok az indokok vezérlik, mint a nőket: szeretnék növelni párjuk egóját, nem akarják megsérteni az érzéseiket, vagy csak egyszerűen szeretnék, ha hamarabb vége lenne a szexnek, hogy végre alhassanak.

A több mint 1000 amerikai férfi bevonásával készült felmérés során kiderült, hogy az elvált férfiak 67 százalékkal nagyobb valószínűséggel tettetik az orgazmusukat, mint az egyedülálló férfiak, összességében pedig nagyjából 22 százalékuk vallotta be, hogy fordult már elő ilyen az életében. S hogy mindezt miért nem veszik észre a nők, mikor a férfiaknál azért elég egyértelmű jele van mindennek? Nos, minden bizonnyal az óvszer az oka…

Dr. Seth Meyers, Los Angeles-i pszichológus mindehhez hozzátette, hogy egyes esetekben egészségügyi oka van a színlelésnek, vannak ugyanis olyan férfiak, akik szégyellik bevanni párjuknak, hogy a szex terén nem működik náluk minden tökéletesen. Attól tartanak, ha párjuk rájönne, hogy nem volt orgazmusuk, faggatni kezdené őket, saját magát hibáztatná, és egy véget nem érő beszélgetésbe kezdenének, ami a férfi számára kínos lenne.

A férfiak is szokták színlelni az orgazmust

Mindez magyarázatot ad arra is, miért gyakoribb az orgazmus színlelése az elvált férfiak körében. Ők ugyanis már átéltek egy párkapcsolati kudarcot, ezért a jövőben kerülni szeretnének minden hasonló helyzetet.

Forrás: Medipress

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek