A Facebook-felhasználók 8 típusa - Te melyik vagy?

A Facebook-felhasználók 8 típusa - Te melyik vagy?

Szinte nincs is olyan ember, aki ne lenne tagja a hatalmas közösségi hálónak, így csak idő kérdése volt, hogy viccesen kategorizálják a Facebook-usereket!

2013.12.05

1) A spion

Fényévenként egyszer publikál az üzenőfalán és kommentálni sem gyakran szokott. Olykor-olykor lájkol egy bejegyzést, de inkább a háttérben lapulva figyeli az eseményeket. Minden fotót megnéz, minden bejegyzést elolvas, sőt, még a hozzászólásokat is átböngészi. Megnézi az ismerősök ismerőseit és messzemenő következtetéseket von le az így gyűjtött infókból - a durva az, hogy sokszor nem is fog mellé!

2) A hiéna

Borzasztó viccesnek hiszi magát, és minden megnyilvánulásába kerül legalább három mosolygós jel. Napjában többször kiposztol valamit, ami szerinte irtó nevetséges - miközben nem is az... Saját magán remekül szórakozik, és szent meggyőződése, hogy másokat is megnevettet. A kritikát nem bírja, megsértődik, ha nem nevetsz a viccein!

3) A promóciós igazgató

Veszélyes vállalkozás elfogadni a barátságát, mert nemcsak az üzenőfalát pakolja tele reklámokkal, meghívókkal és mindenféle ajánlatokkal, hanem még privát üzenetben is zaklatja az ismerőseit, hogy mindenképpen célba érjenek a frenetikus lehetőségek, amikkel csakis ő rukkolhat elő...

4) A kakas

Nem telik el nap úgy, hogy ne kívánna jó vagy szép napot az ismerőseinek, és anélkül nem kapcsolja ki a számítógépét az irodában az utolsó munkanapot, hogy a Facebookon ne kívánt volna jó hétvégét.

A Facebook-felhasználók 8 típusa - Te melyik vagy?

Olykor még azt is bejelenti, mikor megy lefeküdni - és természetesen közkinccsé tesz egy jó éjszakát üzenetet is, mielőtt álomra hajtaná a fejét.

5) A szupersztár

Kismillió ismerőse van, hegyekben állnak a feltöltött fotók a profiljában és ötpercenként kényszert érez arra, hogy tudosítson, éppen hol van, ki kísérte el és mit csinál. Ez egy-egy valódi híresség részéről még érdekes is lehet a rajongók számára, de magánemberként inkább ciki. Persze az biztos, hogy a spionok számára kész aranybánya rászabadulni a szupersztárok adatlapjára!

6) A vészmadár

Legfőbb tevékenysége a Facebookon a nyilvános szenvedés - tudatja, hogy milyen pocsék napja van, hogy hogy megjárta (már megint!), hogy őt mindenki utálja, hogy ellene összeesküdtek az égiek, és hogy soha semmi nem alakul úgy, ahogy szeretné. Minden megnyilvánulásából sugárzik, hogy egy rakás szerencsétlenségnek érzi magát.

7) A lelkipásztor

Nem telik el úgy nap, hogy ne publikáljon valamilyen bölcsességet a falán, amivel hozzásegít, hogy méltósággal viseld az élet megpróbáltatásait. Gyakran posztol varázslatos képeket is, hogy meggyőzzön, csodák márpedig vannak! Az elvetemültebbek még hittérítéssel is foglalkoznak, függetlenül attól, hogy nyitott vagy-e erre vagy sem.

8) Az udvari bolond

Folyton rekordokat döntöget a különféle játékokban, és örömét még egy-egy posztban is kifejezi. Hogy megossza veled is a remek kalandokat, rendszeresen küld meghívókat, hogy létesíts farmot az ő "birtoka" mellett, vagy hogy legyetek üzlettársak a virtuális szállodában. Eleinte lehet, hogy elnézed neki a túlzott megszállottságot, de egy idő után aztán tényleg kiveri a biztosítékot.

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek