A diabétesz élvonalában

A diabétesz élvonalában

Kínában a legmagasabb a diabéteszben szenvedő betegek száma az egész világon: összesen 92,4 millió embert érint a betegség, de 61 százalékuk még csak nem is tud állapotáról. A nyilvánosság rossz tájékozottsága és a korai diagnosztikai szolgáltatásokhoz való korlátozott hozzáférés együttesen felelős az alacsony diagnosztikai arányért a szárazföldi területeken.

A kínai diabétesz társaság és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség tanulmánya szerint Kína teljes egészségügyi költségvetésének 13 százalékát, körülbelül 25 milliárd dollárt (5 ezer milliárd forint) fordítják a cukorbetegséggel összefüggő problémákra.

"A cukorbetegség kezelésének költsége gyors növekedésnek fog indulni a következő 10-20 évben, mert azokban a betegekben, akiket nem diagnosztizáltak, súlyos szövődmények alakulnak ki, amelyek kezelése egyértelműen többe fog kerülni" - állítja Ji. A diagnózis nélküli 61 százalékra a szem illetve vesebetegségek, valamint a stroke megnövekedett kockázata leselkedik.

Kína gyors gazdasági növekedése a bőségesebb étrenddel és az ülő életmód elterjedésével összefüggő egészségügyi rendellenességek elszaporodását eredményezte a bővülő középosztályban. A kínai gazdasági növekedés megindulása óta az 1980-as évektől több millió ember költözött vidékről a nagyvárosokba, ahol a kerékpárt autóra cserélték, és átvették a nyugati életstílust, többek között a gyorséttermi ételek fogyasztását is.

Az 1,3 milliárd fős népességű országban a kínai egészségügyi minisztérium adatai szerint több mint 60 millió elhízott és 200 millió túlsúlyos ember él.

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek