A bolygók hatása a hét napjaira

A bolygók hatása a hét napjaira

Manapság már szinte teljesen függetlenítettük magunkat attól, hogy a hét egyes napjai milyen teendők elvégzésére a legalkalmasabbak, azt csináljuk, amire éppen időnk van. Őseink ismerték a titkát annak, hogy mit kell tenni azért, hogy életük kiegyensúlyozottabb és hasznosabb legyen.

Hétfő a Hold napja

Víz nap, családlátogatás, babanéző, anya nap. Erre a napra érdemes ütemezni a nagymosást, a ruhák tisztábbak fehérebbek lesznek. Egészségünk, szépségünk, testünk karbantartására fogyasszunk több folyadékot, főleg vizet. Ezen a napon érdemes úszni, szaunázni, gőzfürdőzni. Színe a fehér, kiegyenlíti a lelki bizonytalanságot.

Kedd a Mars napja

Ez a hét energianapja, ekkor érdemes javításokat végezni a lakásban és a házkörül. Ilyenkor hatékonyabbak az erősítő, önvédelmi edzések. Fogyaszthatunk fűszeres, csípős ételeket. Színe a vörös, erőt és magabiztosságot ad, fokozza a testi vágyat.

Szerda a Merkúr napja

Ez az intellektus napja, a nagy beszélgetések, hatékony tárgyalások, jobb tanulási kapacitás napja, olvasásra és tervezésre is alkalmas. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, ez a nap a legalkalmasabb a futósportokra. Színe a tarka és a tengerkék, jó koncentrációt ad.

Csütörtök a Jupiter napja

Szerződések, üzletkötések, hivatali ügyek intézésére alkalmas nap. A hitünket, optimizmusunkat erősíthetjük. Sportban a csapatjátékok napja. Nehezebb, kiadósabb ételeket is fogyaszthatunk. Színe a bíbor, ibolya, vidámságot hoz.

Péntek a Vénusz napja

Ez a nap alkalmas a pénzügyek intézésére, szépítkezésre, randizásra, szórakozásra. Büntetlenül fogyaszthatunk édességet. Sportként a test szépségét növelő dolgok, pl. aerobik. Színe a rózsaszín és a világoskék, boldogságot hoz.

Szombat a Szaturnusz napja

Kimért nap, pihenjünk, elmélkedjünk, meditáljunk. Ekkor érdemes kirándulni a természetbe. A gondolkodás napja. Sportja a jóga. Színe a fekete, barna, szürke. Belső rendeződést ad.

Vasárnap a Nap napja

A családi és baráti összejövetelek, az apa napja, Sportokban a versenyre és a győzelemre kiélezett nap. Színe a narancs és a sárga, erősíti az önértékelést.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek