"A betegek megköszönik, hogy élhetnek" - Varga Gábor és a gyógygombák

"A betegek megköszönik, hogy élhetnek" - Varga Gábor és a gyógygombák

Családtagjainak akart jót, s ma egy ország használja a gyógygomba-kivonatokat. Rák, asztma, ekcéma – ezek a kóros állapotok csupán egy részét képzik azoknak, amelyekből felépültek Varga Gábor páciensei. Minden nap újabb sikerekkel találkozik, gyógygomba-kivonataitól ezrek gyógyulnak meg. Mielőtt kutató lett, Homérosz-műveket fordított, majda filmezésbe is belekóstolt. Egyre több üzlete van országszerte, szájról szájra terjed a kivonatok híre, de a pénz egyáltalán nem érdekli.

A páciens mondja meg, mire volt jó

– Honnan jött a gyógygomba-kivonat ötlete?

– Egy családi betegség késztetett rá. A gyerekeimnél ekcémát és krónikus asztmát diagnosztizáltak, és az orvosok nem tudtak mit kezdeni vele. A felírt gyógyszereknek mellékhatásaik voltak, ezért saját magam próbálkoztam természetes hatóanyagú szerekkel. A gyermekeim pár hét alatt meggyógyultak, végül tőlem kérte el a receptet az orvos. Ekkor jöttem rá, hogy súlyos hiányosságok vannak ma az orvostudományban.

– Pontosan mit fejlesztett ki?

– Olyan kivonatokat, amelyeket 10-15 féle gombából készítünk. Gyakorlatilag a kóros állapotok teljes skálájára lehet alkalmazni őket, a rákbetegektől kezdve az allergiásokig mindenki használhatja. Maguk a páciensek visszajelzései alapján tudjuk, hogy pontosan melyik, mit gyógyít. Szóbeszéd útján terjedt a híre, így megszerveztem a gyártását. Aztán 2006-tól elindult országosan, ma pedig az egyik legközismertebb alternatív gyógymód.

– Milyen visszajelzéseket adnak azok az emberek, akik meggyógyultak?

– Dunakeszin az enyhén megáradt Duna-parton ültünk tegnap egy kedves úrral. Elmesélte, hogy rákbeteg, vastagbél tumorral műtötték. Az operáció után nem engedték haza, mert nem gyógyult a sebe. Tudatosult benne, hogy amennyiben ez így folytatódik, bele is halhat. A feleségének szólt, hogy segítsen rajta, aki rátalált az én gyógygomba-kivonataimra. Mivel ennek őssejt-aktiváló hatása is van, a sebe begyógyult, később megjavult a látása, és hazaengedték a kórházból.

– Hogyan éli meg ezeket a sikertörténeteket?

– Az elején letaglóztak, vagyis egy-egy eset mindig megrázó marad, ehhez nem lehet hozzászokni. Ráadásul vannak, akik támadják, amit csinálok. Persze nem tudják cáfolni az eredményeket, mert rengeteg bizonyíték van arra, hogy sikeres a gyógygomba-kivonat. A múltkor egy kis faluban kerestem az ottani tüzépet. A kocsiból megkérdeztem egy idős hölgyet, tud-e nekem segíteni? A néni pedig felismert, és rögtön azt mondta, „tudom ki maga, láttam a tévében”.

Gyógyítanak és teljesítményt is fokoznak

– Akkor, tíz éve teljes fordulatot vett az élete.

– Igen, egy tanyán élek, ahol kipihenem a fáradalmakat, de magát a folyamatot a betegek alakították így. Tudok mesélni más történetet is. Nézte valaki a tévét egy mátrai faluban. Látta, hogy a sokféle gyógygomba-kivonattól meggyógyultak a betegek. Korábban gerincsérvet diagnosztizáltak nála, csak az infúziós fájdalomcsillapító hatott. Aztán a gombás egyvelegektől meggyógyult és ezt elmondta nekem.

Kevés olyan betegség van, melyre nem lehet alkalmazni a gyógygomba-kivonatokat, viszont pajzsmirigyre egyenesen kitűnő, de vesekőképződés ellen is jó hatása van. A betegek találják meg, hogy mire lehet alkalmazni. Tapasztalataim szerint ma Magyarországon rossz az emberek fizikai állapota, az egészségmegőrzés nem optimális keretek között zajlik. Boltokban és fodrászüzletekben terjed a gomba híre, egymás között adják tovább a gyógyulások beszámolóit.

– A szerek csak gyógyítanak, vagy teljesítményt is fokoznak?

– Ezek a gyógygomba-kivonatok hatóanyagokra vannak koncentrálva. Nemcsak gyógyítani lehet velük, de teljesítményt is fokoznak. Kazár Miklós autóversenyző navigátornak súlyos balesete volt, és koncentrációs zavarral küzdött. Miután el kezdte szedni a gombát, az hozzásegítette, hogy bajnok legyen. Érdekesség, hogy termékenység-növelő hatással is bír – nőknél és férfiaknál egyaránt, erre is a felhasználók hívták fel a figyelmünket. Az egyikről bizonyos berkekben úgy beszélnek, hogy „szedd ezt, ha gyereket akarsz”. Ezen kívül megvéd minket a kórokozóktól.

– Akár egy vitamin?

– Nem, ez annál sokkal több, sokkal komplexebb anyagokat tartalmaz.

– Akkor ezért érik gyakran támadások?

– Sokszor feljelentenek. Megpróbálják elérni, hogy ne beszélhessek a gombákról, mert egyre több dokumentáció van róla. Több száz film van az interneten, de a konkurensek mindig támadnak. Főként azok, akik a legtapasztalatlanabbak. De ez nem csak ebben az országban van így, hanem a világon mindenhol.

– Mindig ilyen optimista marad?

– Néhány éve megdőlt a tisztán materialista világnézetem. Foglalkoztam a természeti anomáliákkal, hiszen többféle dologról nem tudjuk, hogy mi miért van. Az élet értelme nem feltétlenül abban rejlik, hogy ezen a földön minél jobban éljünk, és minél jobban érezzük magunkat. Foglalkoztam halálközeli élményekkel is.

– Ez azt jelenti, hogy foglalkoztatja a halál?

– A halálnak egy tudománya van, amihez az élet és a halál kutatása is tartozik. Több szinten lehet igazolni, hogy a tudat nem azonos az agyműködéssel. Sokszor akár a kómában lévő emberek is megvilágosodhatnak. Az agy nem hozza létre a tudatot, ezt az egyik legnagyobb hazai kutató is igazolta. Ezt kellene tudnia mindenkinek, mert oldja a haláltól való félelmét, és az információ nem kerül semmibe.

Nem mindegy, ki honnan nézi…

– Kapott-e a kutatásaiért valamilyen szakmai elismerést?

– Volt egy kísérletem: az orrnyálkahártyán keresztül inzulint fecskendeztem az agyba, ami sokat segített bizonyos problémákon. Egy kutatás során alkalmazták ezt az eljárást, és volt olyan beszédkészséggel nem rendelkező autisztikus páciens, aki újra elkezdett beszélni. Vannak hatalmas eredményei a kutatásaimnak, de az igazi elismerés az, ha a betegek megköszönik, hogy élhetnek. Nem tudnak olyan elismerést adni, mintha valaki azért hálás, hogy a gyógygombák segítettek neki túlélni a betegséget.

– Pedig még orvosi végzettsége sincs…

– Nincs, közgazdászként végeztem és filozófiát tanultam. Ógörögül is megtanultam, fordítottam is. Nehéz nyelv, de az Iliászt és az Odüsszeiát nagyon szerettem fordítani. Több publikációm is megjelent folyóiratokban, külföldön is. Orvosi tanulmányokat nem folytattam, de gyakran olvasok szakmai cikkeket és folyamatosan képzem magam. Nagyon sok ráktípusról írtam már, és össze is foglaltam őket több cikkben. Egy-egy ilyen írás elkészítését rengeteg tanulmány olvasása előzi meg. Valószínűleg sokan nem is tudnak idegen nyelven olvasni, mert olyan anyagot tesznek az ételekbe, amelyek nyíltan rákkeltő anyagok. Pedig ha utánanéznének, tudhatnák, hogy nem lenne szabad. A magam részéről a betegség irányából jövök, ellentétben másokkal, akik a kereskedelmi és marketing irányokból érkeznek. Ez utóbbi nagyban gátolja kialakítani a betegszempontú látásmódot.

– Miért fontos, hogy képezze magát?

– Már az iskolában is ezt csináltam. Apám bádogos volt, nappal segítettem neki, és éjszaka tanultam, akár hajnalig. Nem tudok elmenni nyaralni sem, mert valamit mindig csinálnom kell. Sokat gondolkozom, és keresem a dolgok értelmét. Minden könyv végén van egy szakirodalom-lista, amiből gyakran megtetszik valami. Minél többet olvasok, annál nagyobb a hiányérzetem.

– Hogyan látja magát néhány év múlva?

– Most eldöntöttem, hogy átalakítom a céget. Sok bentlakásos iskola haldoklik, ezért tervbe vettem, hogy támogatom őket. Nincs szükségem a pénzre, ezért a nyereség többségét szeretném jótékony célokra fordítani. Van egy hely, ahol súlyosan fogyatékos és vak gyerekek laknak, s az egyikben a múltkor fogtam egy kisfiú kezét, aki kérdezte, hogy ki vagyok. Mondtam, hogy Gábornak hívnak. Várt egy picit, aztán azt mondta: apa. Nem tudtam mit mondani. Sokszor a szüleik helyett is a gondozóik szeretik őket. Nincs pénzük fűtésre, az állami támogatást sem mindig kapják meg ezek az intézmények. Erről dokumentumfilmet is forgatok még az idén. A társadalom figyelmét is szeretném felhívni ezekre a súlyos problémákra.

– Akkor tehát erre tette fel az életét?

– Úgy tűnik, hogy ez központi szerepet játszik az életemben, az egyik legfontosabb dolgom, hogy mások mellé álljak. Nem terveztem, nem vagyok szent, és nem úgy jöttem a világra, hogy segítsek. Saját gyermekeimet akartam támogatni, aztán ebbe sodort bele az élet…

Forrás: Pannon Presztízs magazin


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek