A 10 legbosszantóbb viselkedés

A 10 legbosszantóbb viselkedés

Leginkább a munkahelyi diszkrimináció zavarja az amerikai dolgozókat, ám a legbosszantóbb viselkedések tízes listájára többek között az agresszív vezetési stílus, a  nemdohányzók jelenlétében való füstölés, és a szemetelés is felkerült.

Ez derült ki egy felmérésből, amelyet a Johns Hopkins Egyetem Kezdeményezés az Udvariasabb Társadalomért munkacsoportja és a Baltimore-i Egyetem Jacob France Intézete készített.

A Baltimore-i Egyetem és két helyi cég 615 dolgozóját arra kérték, hogy rangsorolják a 30 megadott idegesítő magatartást. A listán szerepelt az sms-küldés beszélgetés közben, a kollégák ételének ellopása a hűtőből és a többiekkel szembeni megalázó viselkedés is.

A felmérés vezetője, Dr. P. M. Forni meglepve tapasztalta, hogy a munkahelyi diszkrimináció került a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy az amerikai dolgozókat az bosszantja fel leginkább, ha nem kerülhetnek be egy projektbe a koruk, vagy a nemük miatt, vagy éppen csak azért, mert nemzetiségükből kifolyólag nem beszélnek olyan jól angolul, mint a többiek. Amerikában rendkívül fejlett a dolgozók igazságérzete. Dr. Forni szerint a munkahelyen töltött hosszú órák hangulatát valójában az határozza meg, hogy mennyire tudunk jó kapcsolatot kialakítani munkatársainkkal.

Forrás: Medipress

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek