7 tipp a párkapcsolat felfrissítésére

7 tipp a párkapcsolat felfrissítésére

Milyen jó lenne, ha a kedvesünk évek-évtizedek múltán is ugyanúgy tudna ránk nézni, mint a legelején! (És fordítva.) Ha ugyanabban a mámorban lebegnénk időtlen időkön át, nem látnánk meg egymás hibáit, és nem jönnének szürke hétköznapok. De sajnos jönnek... Azért nem kell elkeserednünk. Az igazi kaland most kezdődik! 7 tipp a kapcsolat felfrissítésére

  1. Mindig jusson eszünkbe a mondás: "A szerelem egy növény. Ha nem öntözik mindennap, elhervad."

  2. Kettőn áll a vásár. Ha egy kapcsolat elromlik, soha nem csak az egyik fél a hibás. Ha javítani akarunk rajta, azt se csak a másiktól várjuk! Ha kedvesünknél változást szeretnénk elérni, magunkban is indítsuk el azt: tartsunk így tükröt elé.

  3. John Gottman párterapeuta a boldog párokkal kapcsolatos kutatásai során felfedezte az "öt az egyhez" arányt.

  4. Eszerint mindaddig, amíg ötször annyi pozitív érzés és kölcsönhatás van férj és feleség között, mint negatív, akkor elég stabilnak érezzük a házasságot. Egyszóval ha rossz napunk van, gondoljunk bele, mennyi pozitív érzés ellensúlyozza a negatívat.

  5. Teremtsük meg újra a varázst! Randevúzzunk a férjünkkel a lakáson kívül, szerezzünk neki meglepetést, játsszunk, táncoljunk együtt a nappali közepén!

  6. 7 tipp a párkapcsolat felfrissítésére

  7. Ne felejtsünk el beszélgetni!

  8. Ne felejtsünk el csókolózni!

  9. Jó hír: negyven felett még jobb a szex. Nagy-Britanniában több mint kétezer, negyven feletti nőt kérdeztek meg arról, hogy milyen a házaséletük. A megkérdezett nők több mint 75 százaléka vallotta azt, hogy még soha életében nem élvezte annyira a szexet, mint most.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek