7 fájdalom, ami a halálodat jelezheti előre

7 fájdalom, ami a halálodat jelezheti előre

Hajlamosak vagyunk a fájdalmat félvállról venni, és inkább beveszünk náhány bogyót, hogy ne érezzük, minthogy elmennénk az orvoshoz, és utánajárnánk az okoknak. Azonban van 7 olyan fájdalomtípus, amit nagyon komolyan kell venni, mert az életünkbe kerülhet, ha nem tesszük.

1. Hirtelen ágyékfájdalom

Majdnem olyan jellegű fájdalom, mint amikor ágyékon rúgnak egy férfit. Előfordulhat, hogy duzzanat kíséri.

A probléma: herecsvarodás. Normál esetben egy férfi heréi kétféle módon csatlakoznak a testéhez: az ondóvezetékkel és a „horgony” szerű kötőszövettel, ami a heréket a herezacskóhoz csatolja. Sokszor előfordul, hogy ez a kötőszövet hiányzik, és ilyenkor a spermavezeték megcsavarodhat, ami elzárja a herék vérkeringését. Ha 4-6 órán belül sikerül kezelni a problémát, akkor a herék megmenthetőek, de 12-24 óra elteltével valószínűleg búcsút kell tőlük venni.

2. Erős hátfájdalom

Hasonló ahhoz a fájdalomhoz, amikor becsípődik egy ideg, csakhogy ebben az esetben nem használnak a jól bevált módszerek: meleg, pihenés és fájdalomcsillapítás.

7 fájdalom, ami a halálodat jelezheti előre

Ha nem köthető egy bizonyos mozdulathoz, akkor lehetséges, hogy verőértágulatról van szó. Nem érdemes hanyagolni a dolgot, mert idővel felrobban az aorta.

3. Hosszan tartó lábfej- vagy lábszárfájdalom

Gyötrő fájdalom a lábfej felső vagy a lábszár első részén, ami mozgás közben rosszabb, de nyugalmi állapotban is fáj.

Probléma: fáradásos törés. A test szövetei általában újratermelik magukat, de ha túl sokat edzel, és ezzel rendszeresen túlerőlteted a csontot, akkor nem képes regenerálódni. Sürgősen pihenésre van szükséged!

4. Éles hasüregi fájdalom

Olyan érzés, mintha kést forgatnának a hasadban. Csakhogy a fájdalom belülről jön.

Több dolgora is utalhat: vakbélgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás vagy epehólyag-gyulladás is szóba jöhet. Az okok mindhárom esetben hasonlóak: valami elzárja az érintett szervet. A következmények is: nagyon erős gyulladás és a szerv felrobbanása, ami halálhoz vezethet.

5. Múló mellkasi fájdalom

Hirtelen jön, és hirtelen távozik.

A probléma: emésztési zavar vagy szívroham. Bár rövif ideig tart, komoly bajra utalhat. Hogy mennyire? Lehet hogy egy vérrög vágja el a véráramot az egyik szívkamrádhoz. Ha így van, nincs sok időd: a szívroham első jeleitől számítva 3-4 órán belül bekövetkezik a halál.

6. Lábfájdalom és duzzanat

Az egyik vádlid be van dagadva, érzékeny az érintésre és forró.

A probléma: mélyvénás trombózis. Egy vérrög keletkezik a lábadban, és elzárja a vérkeringést a vádlidban. A masszírozás csak ront a helyzeten, mert felküldheti a vérrögöt a tüdődbe, ami a halálodhoz vezet.

7. Fájdalmas vizelés

Minden egyes vécézés egy kín. Ráadásul kicsit mintha vöröses lenne a vizelet.

A legrosszabb esetben húgyhólyag daganat lehet az ok. Ha időben észrevesszük 90 százalék a gyógyulás esélye. De a húgyhólyag fertőzés is hasonló tüneteket produkál.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek