5 tipp, és a mozgás a mindennapjaid része lesz

5 tipp, és a mozgás a mindennapjaid része lesz

Szívesen mennél edzeni minden nap, de egyszerűen nem fér bele az idődbe? Adunk néhány tippet, hogy a mozgás a hétköznapjaid részévé váljon.

1. Lépcsőzz!

A nagy klasszikus, a lépcsőzés. Mindannyian tudjuk, milyen hasznos, mégis a liftet választjuk. Mindegy, hogy az irodában vagy egy bevásárlóközpontban vagy, használd a lépcsőt. Egy-két emeletnyi mozgás jót tesz láb- és fenékizomzatnak.

 

5 tipp, és a mozgás a mindennapjaid része lesz

 

2. Takaríts!

Ha semmi kedved hozzá, gondolj arra, sportnak sem utolsó a takarítás. A legtöbb kalóriát a porszívózás, söprés, felmosás, illetve ablakpucolás égeti, de a teregetés is átmozgatja az izmokat. Főként a kar- és hátizomzat dolgozik takarítás közben, ha nagyobb terhelésre vágysz, mosd le a csempét a fürdőben.

 

3. Lépésről lépésre

Szekértők szerint napi 10 ezer lépés után kezd égni a zsír. Vásárolj egy lépésszámlálót, így követni tudod, mennyit mozogtál aznap. Ha még nincs meg a napi adag, beiktathatsz egy 20 perces sétát, ezzel megelőzheted az olyan krónikus betegségeket, mint a cukorbetegség vagy szív- és érrendszeri betegségek.

 

4. Irodai sport

Ha irodában dolgozol, óránként tarts tíz perc szünetet, ezt nem is kell mondanunk. Emellett mozogj a lehető legtöbbet. Menj ki a nyomtatóhoz, állj fel, ha épp csak olvasol, sétálj, miközben telefonálsz. Minden alkalommal, mikor kimész a mosdóba, végezz 10 karkörzést, 10 törzshajlítást, 10 guggolást.

 

5. Tömegközlekedés (helyett)

Ha busszal vagy villamossal jársz, szállj le egy megállóval előbb, és gyalog tedd meg az út maradékát. Miközben vársz, emelkedj lábujjhegyre és vissza, esetleg végezhetsz intimtornát is (szorítsd össze a farizmaidat). Ha autózol, messzebb parkolj, hogy sétálnod kelljen.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek