5 szextipp a boldog házasságért!

5 szextipp a boldog házasságért!

Bizony, olykor a felesleges aggodalmaskodás is taccsra tehet egy házasságot! A szex miatti szorongás hozzájárul az áldatlan állapotok megteremtéséhez! Hogyan védjük ezt ki?

Amikor egy páros életében gondok vannak, érdemes visszatekinteni arra, hogy hogyan alakultak azok ki. Hogyan jutottunk idáig? Lehetséges, hogy a baj nem is akkora, mint ahogy látjuk, csupán túl stresszesek voltunk?

Most megmutatjuk, hogy mi az, amit másként is lehetne csinálni! Ne várjunk túl sokat magunktól! Olyan, hogy ,,szex barométer" nem létezik. Hogy melyik párnak mi a normális mennyiségű szex, az páronként változó. Éppenséggel az okoz problémát, ha azon stresszelünk, vajon eleget szeretkezünk-e! Megvolt-e a heti normális mennyiség? Ha a szexuális életünk stresszel bennünket, íme néhány megoldás, ami segíthet!

Eleget aludni és rendszeresen szeretkezni?

Lehetetlennek tűnhet, a szakemberek szerint azonban, ha elegendő alvásban van részünk, az első számú ,,afrodiziákum". Fontos ahhoz, hogy nyugodtak, relaxáltak legyünk!

5 szextipp a boldog házasságért!

Érdemes a napirendünket megváltoztatni azért, hogy legyen elég idő a pihenésre és az intim együttlétre is!

Mozogjunk!

Igen, nem csak a fogyni vágyóknak jó tanács ez, hanem mindenkinek!Egy kis testmozgás felpezsdíti bennünk a dopamint, emeli a tesztoszteronszintet, a hormonét, mely a libidót növeli. Ráadásul az edzés hatására szexisebbnek érezzük magunkat, s magabiztosabbá válunk az ágyban is.

Néha kell az a vásárlás!

Túlzásba vinni persze nem kell, de szükség van rá, hogy olykor kissé ,,kirúgjunk a hámból", és vegyünk magunknak érzéki, szexis fehérneműt vagy hálóinget. Cseréljük a pizsamát érzéki, selymes szaténra, vagy egy dögös fűzőre!

Vessünk be egy kis erotikát, hisz az a nők titkos fegyvere! A szexjátékok bevetése sem utolsó gondolat: a vibrátor például nem csak izgalomba hoz, de használata fenntartja a vagina falának rugalmasságát is.

Látogassuk meg az orvost!

Ha bármilyen problémát észlelünk szex közben - fájdalmas közösülést például -, ne hagyjuk a dolgot annyiban, keressük fel nőgyógyászunkat, és beszéljük meg vele a dolgot, vagyis kérjünk segítséget! Akár szexterapeutát is javasolhat, aki segíthet összehangolni a partnerek egymással szembeni elvárásait.

5 szextipp a boldog házasságért!

Nézzünk utána, hogy nem használunk-e valamilyen olyan készítményt, ami agyoncsaphatja a libidót! Mellékhatásként ez gyakori: fájdalomcsillapítókra, antidepresszánsokra jellemző, hogy megölik a vágyat. Ajánlott konzultálni orvosunkkal ez ügyben! Bevethetünk természetes libidófokozó gyógynövényeket, és fűszereket is. Azt se feledjük, hogy ha megfelelő az előjáték, sokkal biztosabb a hangulatba kerülés!

Türelem!

Végül, de nem utolsósorban: legyünk türelmesek partnerünkkel és magunkkal szemben is! A szex olyan, mint a főzés; végeredmény lehet nagyon finom, de be kell tartani a lépéseket az étel készítése során!

Forrás:napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek