5 étel másnaposság ellen

5 étel másnaposság ellen

Egy átmulatott, italozással teli este után, fájó lehet az ébredés. Ebben az esetben rendbe kell hozni a hasad, hogy jobb legyen a közérzeted. Íme 11 különleges étel másnaposság ellen!

Másnaposság ellen egy erős kávéra és nagyon sok vízre lesz szükséged első körben. Ilyenkor általában zsíros és szénhidrátban gazdag ételek után sóvárognak a legtöbben, amik felszívják az alkoholt, ezzel megszüntetve „a fura” érzést. Összeállítottunk egy listát, melyben tipikus amerikai fogásokat szedtünk össze, a másnaposság ellen.

1. San Francisco – A ködös krumpli

A városban minden ebédnél, egy fogás valamilyen zsíros étel. St. Francis-ban ez az étel nem más mint “A ködös krumpli”. A legjobb recept reggeli utánra; az étel egy nagy tál sült krumpliból melynek a tetején, tejföl, sajt, friss saláta, és hagyma van. Semmi sem ködös benne igazán, főleg nem az íze.

2. Rochester, New York – Szemetes tál

Az évtizedek alatt Rochester városának egyetemistái Nick Tahou’s éttermében gyűltek össze, hogy a híres Szemetes tálat ehessék. Nevét külső félelmetes megjelenése miatt kapta ez a zsíros, és fehérjében gazdag étel. Legjobb, ha sonkából, csirkéből, és pirospaprikából készítik, ezen felül még két hamburger vagy sajtburger, dupla adag makaróni, serpenyős paradicsom, fehér kenyér legyen felhalmozva toronyként.

5 étel másnaposság ellen

3. Philadelphia – Tojásos tortillaálom

A városban állítólag a sajtos steak a legjobb megelőző étel másnaposság ellen. Azonban másnap legjobb, ha mindent elfelejtesz, ami előző este történt. Philadelphia-ban a mexikói ízeket helyezik előtérbe; házi készítésű tortillába (nálunk előre csomagolt változatban is kapható) sült tojás, saláta, és sajt van töltve, mely ropogós és igen ízletes.

4. Los Angeles – Piros és kék palacsinta

Az ételszínezés bolondos mulatság. Édes szájúaknak remek ez az étel másnaposság idején. A palacsinta tésztájába néhány csepp ételfestéket teszünk, majd vastagra sütjük. Ha kész cukorglazúrral (fondant) vonjuk be. A színes palacsintákat felállítjuk vicces formában és tejszínhabbal díszítjük. Extra látványt érhetünk el, ha megszórjuk, dióval, mogyoróval, vagy akár színes cukorkákkal.

5. Miami – Egy tál chilli, tojással és sajttal

Egy tál chilli és tyúkhúsleves a legjobb ellenszer a másnaposság ellen, főleg ha még torokfájással is küzdesz. Ezek ugyanis enyhítik a fájdalmat, valamint nagyon táplálóak. A chilli új magaslatokba emelkedik ebben az ételben. Sült krumpli, aprított paprika, sajt és chilli szükségeltetik hozzá. Ezeket az alapanyagokat alufóliába csomagoljuk, majd betesszük a sütőbe és megsütjük. Amikor kész kivesszük és egy kis kicsomagolva egy kosárkába tesszük. Tetejét megszórjuk apróra vágott hagymával, meglocsoljuk egy kevés tejföllel, és két tojást teszünk a tetejére.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek