5 étel, amit sose egyél, ha jót akarsz magadnak

5 étel, amit sose egyél, ha jót akarsz magadnak

Ha egészségesek akarunk maradni, akkor jobb ha messze elkerüljük a következő ételeket. Íme a lista!

Mesterséges édesítőszerek

Inkább fogyasszunk egy kis cukrot, minthogy tömjük magunkba a mesterséges édesítőszereket. Ezek azért veszélyesek, mert sokkal édesebbek, mint a cukor, és teljesen átprogramozzák az ízlelőbimbóinkat, így még több édességre szomjazunk majd.

Margarin

Sokáig az a tévhit folyt a csapból is, hogy a margarin egészségesebb választás, mint a vaj. Aztán felfedezték a transzzsírsavakat, amiktől hemzsegnek a margarinok. Arról nem is beszélve, hogy míg a margarinnak számtalan összetevője van, addig a vajnak csak egy-kettő.

5 étel, amit sose egyél, ha jót akarsz magadnak

A legjobb ha átnyergelünk a mérsékelt vajfogyasztásra, vagy ha az olívaolajat részesítjük előnyben.

Szójafehérje izolátum

A szója önmagában nem rossz, de az izolátuma (a finomított, gyakran genetikailag módosított formája, ami a szója-alapú élelmiszerekben bukkan fel) már kifejezetten rossz. Néhány kutatás kimutatta, hogy növeli a rák kockázatát és terméketlenné teszi a nőket. Ha mindenképp vega akarsz lenni, akkor inkább válaszd a szója természetes forrásait, például a tofut.

Diétás ételek

Sajnálatos módon a diétás vagy alacsony zsírtartalmú készítmények nem feltétlenül alacsony kalóriatartalmúak. Az ilyen jelzésű joghurtok és müzliszeletek általában tele vannak olyan adalékagokkal, amik jobbá teszik az ízüket. És mivel azt hisszük, hogy egészségesebbek, azért hajlamosabbak vagyunk belőlük többet enni.

Fagyasztott ételek

Nagyon kényelmes velük az élet, mert pillanatok alatt elkészülnek, de általában tele vannak sóval és cukorral. Ha van időnk, akkor inkább készítsünk egy jó nagy adag hazait, porciózzuk ki és fagyasszuk le, és amikor kell pillanatok alatt felengedhetjük. A fagyasztott zöldségekkel és gyümölcsökkel nincs gond, egészen addig, amíg az ízesítetlen változatokat választjuk.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek