5 étel, amit mindennap ennünk kéne

5 étel, amit mindennap ennünk kéne

Jó, ha az étrendünk változatos, ám ezeket az összetevőket próbáljuk meg mindennap belecsempészni a menünkbe.

Spenót

Ez a zöld leveles növény kiváló izomépítő. Tele van növényi omega-3 zsírsavval és folsavval, ami csökkenti a szívbetegség, a stroke és a csontritkulás kockázatát, sőt az öregedéssel együttjáró szexuális problémákat is távoltartja. Lutein is található a spenótban, ami az izomleépülés ellen harcol. Nyersen és főzve/párolva is kiváló!

Joghurt

Ez a tejtermék tápanyagot nyújt a jótékony baktériumoknak, amik szerevezetünkben dolgoznak. A joghurt felturbózza immunrendszeredet és megvéd a rák kialakulásától. Fontos, hogy probiotikus joghurtot válasszunk!

5 étel, amit mindennap ennünk kéne

Paradicsom

Ez a piros csoda tele van a likopin nevű antioxidánssal. És a jó hír az, hogy a feldolgozott paradicsom még jobb is mint a friss, mert ebben a formájában könnyebben feldolgozza szervezetünk a likopint, és így kisebb a kockázata a rák és a koronaér betegségek kialakulásának.

Sárgarépa

A rápa telis-tele van karotinoidokkal, ami megelőzi bizonyos ráktípusok kialalakulását, de az olyan gyulladásos problémák is elkerülhetőek vele, mint az asztma vagy a rheumatoid arthritis.

Áfonya

Sokféle antioxidánst tartalmaz, így az áfonya segít megelőzni a rákos daganatok kialakulását, a cukorbetegséget és az időskori memóriazavarokat. A rostban, A- és C-vitaminban gazdag gyümölcs a szív- és érrendszeri bajok ellen is véd.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek