Hirdetés
37 ezer liter tejet vontak ki a forgalomból

37 ezer liter tejet vontak ki a forgalomból

A nagykereskedőket és az áruházláncokat ellenőrizték, a razziát az országos főállatorvos rendelte el.

2014.08.14

Huszonnégy helyszínen több mint 37 000 liter cseh és szlovák ultra-pasztőrözött (UHT) tej forgalmi korlátozását rendelték el azt követően, hogy rajtaütésszerű ellenőrzéseket tartottak a kereskedőknél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a kormányhivatalok szakemberei a múlt héten.

A külföldi UHT tejeket forgalmazó nagykereskedőknél és áruházláncoknál az ország több megyéjében tartottak ellenőrzést, a forgalmi korlátozás alá vont tételek értéke eléri a 4 millió forintot.

37 ezer liter tejet vontak ki a forgalomból

A razzia az országos főállatorvos által elrendelt kiemelt ellenőrzés-sorozat része volt.
Több termékből mintát vettek

Az eljárást egy esetben a termék nem megfelelő jelölése, a többinél pedig a nem megfelelő nyomonkövetési dokumentumok miatt kezdeményezték az ellenőrök. Több terméknél – azok ismeretlen eredete miatt – laboratóriumi vizsgálatokhoz is mintát vettek a szakemberek.

A tájékoztatás szerint a Nébih laboratóriumaiban mikrobiológiai elemzéseket végeznek, és vizsgálják például a tejek fehérjetartalmát, illetve az idegen víz, nehézfémek jelenlétét is. Az adatok feldolgozása folyamatban van. Az ellenőrzés-sorozat a következő hetekben is folytatódik - közölte az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend