21 nap alatt önmagunk körül

21 nap alatt önmagunk körül

Ha minden áldott nap ugyanúgy cselekszik, 21 nap után szokásává válik a tevékenység, ami azt jelenti, hogy automatikus: nem kell hozzá többé gondolkodnia.

21 nap: ennyi kell ahhoz, hogy valamely viselkedése szokássá váljon. Ha megteheti, havonta találjon ki új útvonalakat a munkahelyére, váltogassa a kocsit a tömegközlekedéssel, keljen előbb vagy később, reggelizzen, vagy ne! Ha minden áldott nap ugyanúgy cselekszik, 21 nap után szokásává válik a tevékenység, ami azt jelenti, hogy automatikus: nem kell hozzá többé gondolkodnia.

Ha kenyeret süt minden áldott reggel, 21 nap után nemhogy receptkönyv nem kell hozzá, de csukott szemmel is képes lesz elkészíteni. Ha 21 napig minden nap egy órával előbb kel és képzi magát, a harmadik hétre olyan automatikussá válik, hogy óra nélkül felébred majd.

21 nap alatt önmagunk körül

Ha leszokik a reggeli kávéról, 21 napi kóválygás után fog a szervezete hozzászokni a koffein hiányához. Ha minden este tornázik, 21 nap kell hozzá, hogy a szervezete hozzászokjon a mozgáshoz és kívánja azt. A mágikus 21 nap egyfelől áldás, hiszen csak három hét kitartó gyakorlás és szinte bármilyen viselkedést automatikussá tehet.

Másfelől pedig átok, hiszen három hét kell hozzá, hogy megszokja az új lakásában a gyönyörű kilátást (eleinte még pohár borral a kezében mélázott az erkélyen a lemenő napban, most már észre sem veszi a város felett rohanó felhőket és a pompás csillagokat), a partnerrel való együttélést, az új kutyát, az új munkával járó változatosságot.

21 nap; éljen vele! Amikor feszélyezve érzi magát az új helyzet miatt, tartson ki, hiszen tudja: csak három hét és megszokja! Amikor úgy érzi, túlságosan ingerszegény az élete, akkor változtasson havonta valamit a napi rutinján!

Forrás: napidoktor.hu/Ruzsa Dóra

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek