2000 lépés mentheti meg az életed

2000 lépés mentheti meg az életed

Apró trükkök sora segíthet megőrizni a szív egészségét. Erre szeretné felhívni a figyelmet az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja, amikor az idén is megrendezi a „Lépcső lehetőség!” programját.

Magyarországon vezető halálokok a szív és érrendszeri megbetegedések. Ezek következtében többen halnak meg, mint más betegségben és autóbalesetben összesen. Pedig a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentős része egy kis odafigyeléssel, tudatos életmóddal megelőzhető.

A megfelelő táplálkozás mellett a legtöbbet mozgással tehetnek az emberek a szívük egészségéért. A Szív világnapjához közeledve az Országos Egészségfejlesztési Intézet az idén is mutat egy egyszerű trükköt, amivel sokat tehetnek az emberek a szívükért.
Az Intézet 2014. szeptember 26-án, pénteken 8 és 11 óra között újra megrendezi a „Lépcső lehetőség!” programját Budapesten, a Batthyány-téren a 19-es, 41-es villamosok végállomásánál.

2000 lépés mentheti meg az életed

Az OEFI szakemberei arra biztatják az arra járókat, hogy a mozgólépcső helyett inkább gyalog menjenek a felszínre az aluljáróból. A lépcsőzés a kardió mozgásformák közé tartozik, ezért a szívizomzat megerősítésén túl segít karbantartani a testsúlyt is. Egy tanulmány szerint már naponta 2000 lépés jelentősen, akár 8 százalékkal is csökkentheti a szív-érrendszeri megbetegedés kockázatát.

A Szív Világszövetsége kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját. Szeptember utolsó vasárnapján több mint 100 országban tartanak rendezvényeket a Szív Világszövetsége felhívására.
Az eseményen 9-10 óra között interjú készíthető Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszóval, Bordács Miklóssal az Országos Egészségfejlesztési Intézet mozgásszakértőjével.

A szív egészségéről, a megbetegedés kockázatairól további információkat találnak az egeszseg.hu oldalon.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek