20 év múlva eltűnik életünkből a szex?

20 év múlva eltűnik életünkből a szex?

A Stanford University kutatója szerint 20 év múlva senki nem fog már szeretkezni. Igen, senki.

A kaliforniai Stanford University professzora, Henry Greely sötét képet fest a jövőnkről: szerinte20év múlva egyszerűen megszűnik a szexuális érintkezés, és helyette mindenki a laborba megy majd a gyerekért. A mesterséges megtermékenyítés ugyanis sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, mint hagyományos úton gyermeket nemzeni.

 

20 év múlva eltűnik életünkből a szex?

 

Greely szerint sokkal jobb dolog egyszerűen „megrendelni” a gyereket, mint a véletlenre bízni a dolgot, így előre tudhatjuk, milyen nemű lesz, milyen lesz a haja és a szeme színe, milyen adottságokat örököl. Így elkerülhető lenne minden örökletes betegség átadása, és Greely szerint már ez az egyetlen ok is elég komoly ahhoz, hogy senki ne akarjon hagyományos úton gyermeket vállalni. A doktor szerint ezzel az egyszerű lépéssel egyszerűen eltűnnének a fogyatékosságok és komoly örökletes betegségek.

 

A gyakorlatban ez úgy nézne ki, hogy a pár férfi tagjának spermát és egy kis bőrmintát kellene adnia, ebből előállhatna az a koktél, amivel a nőtől levett és megvizsgált petesejtet meg lehetne termékenyíteni. Ez Greely szerint komoly evolúciós ugrás is lenne, hiszen az utódnemzéshez nem lenne szükség testi érintkezésre.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek