13 jó ok a mindennapi szexre

13 jó ok a mindennapi szexre

Való igaz: számos, teljesen érthető oka van annak, ha egy pár idővel megritkítja az együttlétek számát. A stresszes mindennapok, a fáradtság éppen elég ahhoz, hogy ne legyünk „abban a hangulatban”. Az ágytornát mégis érdemes lenne minden nap gyakorolnunk! Lássuk, miért!

Amint az élet egyre stresszesebbé válik, amint beszippant a mindennapok mókuskereke, a kezdeti lelkesedés egy kissé alábbhagy a szexben. Valójában érthető okokból, hiszen egy fárasztó, megterhelő nap után, különösen, ha még mindig a napi történéseken vagy a holnap teendőin kattog az agyunk, nem igazán vágyunk az ágytornára. Túlságosan stresszesek, túlságosan zaklatottak vagyunk ahhoz, hogy a szex járjon az eszünkben.

Mégis érdemes ezt a dolgot újragondolni! Vannak párok, akik így is tartják a heti 6-7 alkalmat és állítják: kapcsolatukra és mindennapjaikra felemelő hatással van a szex. Íme 13 nyomós ok, amiért érdemes lenne minden nap a kedvesünkkel ágyba bújnunk!

1. A szex biztosítja azt a kettesben töltött időt, amire valóban minden nap szükségünk lenne, és valóban csak kettőnkről szól. A szeretkezés lehetővé teszi, hogy szenvedélyesek maradjunk, hogy kimutassuk érzéseinket a másik iránt és természetesen azt is, hogy örömöt okozzunk egymásnak.

13 jó ok a mindennapi szexre

2. A szex a hálószobán kívül is eléri, hogy jobban kimutassuk a párunk felé érdeklődésünket – fizikailag is. Fogjuk egymás kezét, a férfi pajkosan a párja fenekére csap főzés közben, a nő megmasszírozza a kedvese nyakát, amikor ő éppen valamin dolgozik az íróasztalnál…

3. Még testedzés is lehet, ha jól csináljuk. Ha például van 2-3 gyerekünk és az edzésre már tényleg nem jut idő, a szexre mindig számíthatunk!

4. A szex „kihúz” a gondolatainkból egy kis időre. Vannak párok, akiknek tökéletes menekülés a realitásból. Sőt, ha még a szerepjátékokat is kedvelik, akár 1-2 órára is száműzhetik a valóságot és feloldódhatnak a játékban, a szexualitásban.

5. A szex bizalmat épít. Az új pozíciók felfedezéséhez és a szexuális határok feszegetéséhez elkél a bizalom. Ehhez pedig lényeges néhány együtt töltött év és egymás testének tökéletes ismerete.

6. A szex kiváló módja annak, hogy szavak nélkül is kommunikáljunk. Egy párkapcsolatban, házasságban elengedhetetlen, úgy hozza össze a feleket, ahogyan semmi más. Elősegíti az összetartozás érzését: ölelkezéssel, egymás becézgetésével, azzal, hogy szavak nélkül is értjük egymást.

7. Kevesebbet vitatkozhatunk. A rendszeres szex hatására képesek vagyunk megmaradni a nyugodt, higgadt beszélgetésnél vita esetén is. A hálószobán kívül is kielégítőbbé válik a kommunikáció.

8. A szex kreatívvá tesz. Ha sokat vagyunk együtt az ágyban, megosztjuk egymással a vágyainkat, szükségleteinket, az szabadságot ad a kreativitáshoz. Mindent ki lehet próbálni, amihez kedvünk van. Kellemesebben, kényelmesebben érezzük magunkat egymással szemben.

9. Könnyebben betervezhető, mint egy randevús este. A szexhez kétségtelenül nem kell sokat tervezgetni, mégis megvan a romantikus élmény.

10. A szex orgazmussal jár. Felszabadító érzés, ráadásul az is külön örömet okoz, hogy látjuk a másikat elélvezni.

11. Javítja az önbecsülést. A nőt például kifejezetten boldoggá teszi, ha a párja 2 közös gyermek után szexisnek találja őt.

12. A szex garantált hangulatjavító. Egy reggeli szeretkezés után gyakori, hogy az ember énekel a zuhanyzóban…A jó hangulat pedig szinte egész nap elkísér bennünket. Jó érzés számunkra, hogy jelentős szerepet játszottunk a párunk egész napos mosolyában!

13. Ha csináljuk, nem veszítjük el. Tegyük hát gyakori tevékenységgé a szexet, mert ha rendszeres marad, akkor kicsi az esélye, hogy egyszercsak hanyagolni kezdjük! Nem kell azon aggódnunk, hogyan teremtsük meg újra a kontaktust egymás között. Csak ne álljunk le a szexel!

Még több szex!

Forrás: Napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek