12 tanács a fogyáshoz Danitól – 50 hét, 50 kiló

12 tanács a fogyáshoz Danitól – 50 hét, 50 kiló

Ahogy ígértük Dani megosztja hihetetlen fogyásának módszerét itt az Egészségtükör.hu oldalain. Dani 50 kilót fogyott 50 hét alatt. Lássuk, hogyan volt képes erre!

Dani történetét képekkel tarkítva itt ismerheted meg!

Nem tudtam, hány kilót fogok lefogyni, a terv csak annyi volt, hogy egy hét alatt egy kiló lemenjen. Ez annyit jelentett, hogy heti 7000 kalóriát kellett megspórolnom, azaz egy nap 1200-1500 kalóriát vihettem be. Egyik napról a másikra vágtam bele, teljesen megváltoztattam az étkezési szokásaimat: elhagytam minden szénhidrátot, semmi kenyér, tészta, krumpli, rizs, kóla stb… Emiatt az első 2-3 hétben eléggé szenvedtem, de utána hozzászoktam.

12 tanács a fogyáshoz Danitól – 50 hét, 50 kiló
Nézd meg, milyen volt Dani a fogyás előtt!

Ami nagyon fontos:

Betartani a napi kalóriadagot! Minden héten beiktattam egy lazulós napot, amikor fröccsöztem a barátokkal, és ettem valami kalóriadúsabbat, mondjuk mogyorót vagy valami finom sajtot.

Sokszor keveset! Én 5-7 alkalommal ettem egy nap, így megóvtam magam a farkaséhségtől. Ez nagyon fontos, mint ahogy az is, hogy egy tányér után állj meg, mert attól is el fog múlni az éhséged, csak el kell telnie kb. 20 percnek.

Tilos éhesen bevásárolni! Éhesen mindent meg akarsz venni, és ha megveszed, meg is eszed.

Nem fogyókúra, életmódváltás! Ezt nem árt magadban tudatosítani már a legelején. Ez nem egy átmeneti állapot. Soha, de soha nem fogsz úgy étkezni, mint azelőtt, hiszen, ha attól egyszer elhíztál, akkor újra el fogsz.

Hozz új ételeket a palettára! Sok zöldséget kezdtem el enni, volt olyan, amit nem szerettem, de mondogattam, miközben ettem, hogy hű, de finom ez! (A hízlaló, egészségtelen ételekre meg azt kell mondani, hogy nem finom, és egy idő után már meg se kínálnak vele.) Egyébként egy salátát is el lehet készíteni finoman: kell hozzá finom olaj, balzsamecet, könnyű sajt, sok-sok fűszer. Ha nem használod ezeket, akkor tényleg legelés üzemmódba kerülsz, és az hosszú távon tarthatatlan. Jöhet a hal, baromfihús, sajtok!

Ha valaki azt mondja, hogy ugyanmár egy kevéske nem árthat, akkor azt küldd el melegebbb éghajlatra! Én karácsonykor is tartottam magam a halhoz és salátához.

Biztos, hogy éhes vagy? Ha éhségérzeted van, gondold át, hogy nem más van-e a dolgoban. Szomjas lehetsz? Szomorú vagy? És ezeket más módon, és nem étellel segíteni.

Ha megáll a fogyás, egyél többet! Szépen tartod a kalóriaszámot, mágis már napok óta egy dekát sem adtál le? Akkor itt az ideje, hogy két napig kicsit többet egyél. Ezzel kijátszod a szervezeted, és ismét fogyásnak indulsz.

Igyál sok vizet! Ezt mindenki mindig elmondja, de senki nem veszi komolyan, pedig felpörgeti az anyagcserét.

Csak olyan ételt vegyél meg, amiről tudod, hány kalória van benne! Vagy rá van írva a csomagolásra, vagy utána tudsz nézni a neten. A fogyas.info oldalon nagyon jó kalóriatáblázat van.

12 tanács a fogyáshoz Danitól – 50 hét, 50 kiló
Dani és a leadott kilói zsírban

Vezess étkezési naplót! Főleg az első időkben, mert 1-2 hónap alatt teljesen bele lehet tanulni, viszont az elején elképesztően tanulságos, hogy mennyit is eszik össze az ember, meg hogy némi kis bűnözés milyen sok kalóriát jelent. A myfitnesspal.com nagyon jó erre a célra, nagyon sokféle étel van benne, és mivel okostelefonra is letölthető, ezért taljesen rá lehet kattanni. Ráadásul a naplódat meg tudod osztani a barátaiddal, akinek segít a külső kontroll, annak ez hasznos lehet. Az fontos, hogy mindent beleírj, a nasikat is. Egy digitális konyhai mérleg elengedhetetlen a kalóriaszámláláshoz!

Vezess táblázatot! Én készítettem egy táblázatot magamnak, amit szívesen megosztok mindenkivel. Csak a testmagasságot és a testtömeget kell beírni, és minden mást kiszámol. Én mindig csak egy hetet írtam be előre, hogy ne érezzek semmilyen kényszert magamon.

Jó, jó, de mi a helyzet a mozgással?  - kérdezhetnétek. Arról majd a következő részben mesél nekünk Dani.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek