Visszérgyulladás

Betegség ABC

A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T TY U Ü V W Z
Visszérgyulladás

A felszíni vénák gyulladása, amely vénát elzáró vérrög képződésével jár együtt. Kialakulásának okai változók. Kialakulhat műtét után, sérülések, abortusz, esetén. Kezdetben a visszérgyulladás tünetei enyhék. Ilyenek pl. a lábikra-fájdalom, szorongás, mérsékelt láz, szapora szívműködés. Később az alsó lábszár feszessé és fájdalmassá válik. A vérrög felszívódhat, de maradandó ká-rosodásokat is okozhat.

 • 2019-06-17 Természetesen a visszerek ellen

  Minden negyedik ember küzd a vénás keringés elégtelensége miatt kialakult panaszokkal. Különösen az állómunkát végzők, a túlsúlyos, a 30-40 feletti gyermekes nők, és a hatvan évnél idősebbek vannak veszélyben. A betegség kezdeti fázisában még mi magunk is sokat tehetünk a vénák egészségéért.

 • 2018-08-29 Mit tehetek, ha visszerem van?

  Hosszas ülés, állás után bedagadó láb, a boka melletti kis ereken kialakuló lilás erezettség, nehézláb-érzés – az enyhe visszérbetegség okozta jellegzetes panaszok. Mit tehetünk mi magunk a panaszok csökkentéséért?

 • 2016-06-02 Az aktív népesség 35 százaléka szenved visszérbetegségben

  A krónikus vénás betegség, más néven visszérbetegség ma Magyarországon az egyik leggyakoribb betegség, sok esetben mégis kezeletlen marad; az aktív népesség 35 százalékát, míg a nyugdíjas korúak több mint felét érinti - közölte a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság szerdán az MTI-vel. Felhívták a figyelmet arra, hogy a nyári melegben fokozódnak a kínzó visszeres panaszok.

 • 2015-02-25 Visszeres ápolócsomagot nyerhet, ha válaszol kérdéseinkre

  Egy kis tudással és szerencsével Öné lehet a Biomed Vadgesztenyés ápolócsomagja.

 • 2014-05-26 Harisnya, fásli, műtét - A visszér kezelése

  „Sajnos visszeres a lábam, anyukámé is az volt!” Ki nem hallotta már pontosan ezt vagy ehhez hasonló panaszt? A visszeresség megelőzéséről, kezeléséről a szakma egyik legismertebb szaktekintélyével, dr. Sepa György érsebész főorvossal beszélgettem.

 • 2014-01-15 A visszérbetegségről

  Sokan csupán esztétikai problémának tartják a kitágult visszereket. Pedig a megduzzadt vénák az egészségünket is veszélyeztetik! A visszérbetegségről dr. Szeberin Zoltán érsebészt, a Semmelweis Egyetem Érsebészeti Klinikájának adjunktusát kérdeztük.

 • 2014-01-02 A kezeletlen visszér komoly szövődményeket okozhat

  Hazánk lakosságának 20-30 százalékát érinti a visszérbetegség. A panaszok már a 20-30 éves korosztály tagjai között is egyre gyakrabban jelentkeznek - pókhálóerek, seprűvénák, elszórtan látszó visszerek, lábdagadás, éjszakai lábikragörcs. Az idejében megkezdett kezelés nélkülözhetetlen az olyan súlyos szövődmények, mint a lábszárfekély, a visszérgyulladás, lábelhalás és tüdőembólia elkerülése végett. A visszerek kialakulása nagy mértékben függ öröklött tényezőktől, így amennyiben a családban már korábban előfordult visszeres megbetegedés, fordítsunk külön gondot a megelőzésre is.

 • 2013-09-10 Duzzadó lábak

  Ahogy megérkezik a jó idő, a hölgyek lábáról lekerül a harisnya, s bizony sokaknál láthatóvá válnak a visszértágulatok, a legyezőszerűen szétterülő seprűs vénák. Minél melegebb van, annál inkább jelentkeznek a következő kellemetlen tünetek is: fájó, könnyen elfáradó láb, megduzzadó lábszár és boka, éjszakai lábgörcs.

 • 2013-08-02 Visszerek, vissza! 6 tipp a megelőzésre

  A visszérgyulladás nagyon kellemetlen, vérrögösödéssel, pirosodással, fájdalommal járó betegség. Ám ha időben lépünk, megelőzhetjük a kialakulását vagy legalábbis a súlyosbodását. Dr. Szeberin Zoltán érsebész adjunktus segítségével összegyűjtöttük a hat leghatékonyabb prevenciós tippet.