Hirdetés
Római tálas csülök - Egészségséf

Római tálas csülök - Egészségséf

Télen a savanyú káposztás ételek szinte minden családban előfordulnak. Ha viszont már unalmasnak tartjuk a szokásos székely, vagy töltött káposztát, próbáljuk ki a római tálas káposztás csülköt. Ízvilágában hasonló, de mégis valami egészen más.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 2,5 óra

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 kisebb alma meghámozva, kimagozva, vékony szeletekre vágva
  • 80 dkg fehérboros savanyú káposzta
  • 12,5 kockázott bacon szalonna
  • babérlevél, egész bors
  • 1 bőrös, de csontozott csülök

A római tálat pár órára áztassuk be vízbe, hogy megszívja magát. Majd rakjuk össze a hozzávalókat. Először a káposztát, rá az almát, babérleveleket, borsot, hagymát, bacon szalonnát. Végül tegyük rá a csülköt úgy, hogy a bőrös része legyen felül. Öntsünk rá még 2,5 dl vizet. Fedjük le, és 200 fokos sütőben süssük 1,5 órát, majd vegyük le a fedőt és még egy órát tegyük vissza. Ha szükséges, a végén pirítsunk rá.

Római tálas csülök - Egészségséf

Tipp! Bármilyen savanyú káposzta jó, én a fehérborosat szeretem a legjobban, ez nem annyira savanyú, nem kell már mosni.

Jó tudni! Maga a csülök nem kifejezetten diétás, viszont a káposzta igen. Akinek ügyelnie kell erre, az káposztát nyugodtan ehet, és a csülöknek egye a szárazabb részét. Hozzáadott zsiradékot, lisztet nem tartalmaz.

Tápérték (100 g):

 

Savanyú káposzta

Vöröshagyma

Alma

Sertéshús

Energia

19 kcal

40 kcal

52 kcal

218 kcal

Fehérje

0,9 g

1,1 g

0,2 g

18 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

0,1 g

16 g

Szénhidrát

4,2 g

9,3 g

13,8 g

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend