Hirdetés
Mire jó a síbiztosítás?

Mire jó a síbiztosítás?

A síelés az egyik legveszélyesebb sport, ráadásul a sporteszközök ára sem filléres összeg. Érdemes tehát a sítúra előtt olyan biztosítást kötni, amely igazodik ezekhez a speciális körülményekhez.

Hirdetés
Hirdetés

A legfontosabb tudnivalók összegyűjtésében Kádár Péter, az Allianz Hungária Zrt. életbiztosítási igazgatója volt segítségünkre. Mi mindenre érdemes felkészülnünk?

Mire jó a síbiztosítás?

Baleset. Akár kezdő síelők vagyunk, akár profik, a balesetek lehetőségével számolnunk kell. Külföldön már egy kisebb sérülés orvosi ellátása is igen költséges lehet, nem beszélve a hegyi mentés, a kórházba szállítás és a kórházi ápolás terheiről. A síbiztosítás kötésével ezekre a helyzetekre is felkészülhetünk.

Károkozás. A síelés közben nem csupán mi magunk szerezhetünk sérüléseket, hanem másokat is veszélyeztethetünk egy-egy véletlen ütközéssel. Ilyenkor bennünket terhelne a kártérítési kötelezettség. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a síeléshez olyan utasbiztosítást kössünk, amelynek része a felelősségbiztosítás is. Jó tanács: Ha olyan baleset történik a sípályán, amelyben valaki más is érintett, vetessünk fel jegyzőkönyvet, amelyből egyértelműen kiderül, hogy melyik fél ismeri el a felelősségét. Így elkerülhető a későbbi, hosszadalmas jogi procedúra.

Kár a felszerelésben. A síbiztosítás a sportfelszerelés és a ruházat épségére is vonatkozik. Olyan extra szolgáltatást is választhatunk, amely megemelt poggyászbiztosítási limitet nyújt.

Kiesés a síelésből. Olyan biztosítási csomag is létezik, amely egy bizonyos összeghatárig megtéríti a síbérletünk árát, ha azt betegség vagy baleset miatt nem tudjuk felhasználni. Sőt, speciális esetben a biztosító azt is kompenzálja, ha a kiszemelt sípálya alkalmatlan a sportolásra, vagy esetleg az időjárási viszonyok alakulása miatt azt átmenetileg lezárják.

Baleset útközben. A téli időjárás és a speciális útviszonyok miatt a közúti balesetek valószínűsége is nagyobb. Érdemes ezért olyan kiegészítő utasbiztosítást is kötni, amelyet kifejezetten az autóval külföldre utazóknak ajánlanak. Ha egy külföldön elszenvedett baleset vagy műszaki hiba következtében autónk menetképtelenné válik, akkor ez a biztosítás egyrészt megoldást nyújt az olyan aggasztó kérdésekre, hogy kihez forduljunk ilyen esetben, hol található a legközelebbi megbízható szerviz, vagy hogyan tudjuk hazajuttatni az autónkat, – másrészt fedezi az ezzel járó váratlan kiadásokat is.

Árak. A síbiztosítások árai mintegy 10 százalékkal magasabbak egy általános utazási célokat szolgáló utasbiztosításénál.

(Az információk tájékoztató jellegűek. Az egyes biztosítók ajánlatai eltérhetnek egymástól.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend