Céklalé - Vitaminkoktél

Céklalé - Vitaminkoktél

A céklát, mint „savanyúságot” sokan ismerik. Régebben ez volt az egyetlen elkészítési módja. A mai modern konyhában azonban már sokkal sokszínűbb. Levest, köretet is készítünk belőle, de nagyon egészséges csupán a leve is.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cékla
  • pici reszelt torma

A céklákat hámozzuk meg, daraboljuk fel, és tegyük gyümölcsprésbe. Tegyünk hozzá pici reszelt tormát is. Préseljük le, majd fogyasztásig tegyük hűtőbe. Mint minden préselt zöldség és gyümölcslevet, 1:1 arányban vízzel hígítva fogyasszuk.

Céklalé - Vitaminkoktél

Tipp! Ha így túl erősnek érezzük a cékla ízét, akkor tegyünk hozzá torma helyett 2-3 sárgarépát, esetleg almát.

Jó tudni! A, B1, B2 és C- vitamint, káliumot, folsavat, magnéziumot, foszfort tartalmaz, ezért fontos táplálékunk. Kutatások alátámasztják kedvező élettani hatását rákos betegek esetében is.

TOVÁBBI VITAMINKOKTÉLJAINK

Tápérték (100 g):

 

Cékla

Energia

43 kcal

Fehérje

1,6 g

Zsír

0,1 g

Szénhidrát

9,5 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek