Tavaszi saláta grépfrútos öntettel - Egészségséf

Tavaszi saláta grépfrútos öntettel - Egészségséf

Tavasszal már inkább a könnyebb ételeket szeretjük előtérbe helyezni. Húsok mellé is szívesebben eszünk egy finom salátát, mint egyéb köreteket. Sokan ott akadnak el, hogy csak a bolti önteteket szeretik használni, pedig ezek rejtett szénhidrátokat tartalmaznak. Sokkal jobban járunk, ha pár perc alatt inkább magunk készítjük el.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag madársaláta
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • ½ fej lilahagyma szeletelve
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ½  kisebb grépfrút leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

Tavaszi saláta grépfrútos öntettel - Egészségséf

A megmosott salátát egy edénybe tesszük, összekeverjük a negyedekbe vágott koktélparadicsommal, lilahagymával, kockázott kaliforniai paprikával. Egy kis tálba a mustárt, balzsamecetet, olívaolajat, grépfrút levét összekeverjük és a salátára öntjük. jól összeforgatjuk. Ha túl savanyúnak tartjuk az öntetet, akkor nyugodtan tegyünk bele mézet.

Tipp! Ha a salátát nem köretnek szánjuk, akkor dúsíthatjuk fetával, főtt tojással, sonkával, vagy grillezett csirkemellel is. Bármilyen zöld salátát használhatunk.

Jó tudni! Ezt a salátát télen és tavasszal érdemes elkészíteni. A grépfrút akkor még finom, utána már nem a legjobb, kevésbé lédús.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték  (100 g):

 

Jégsaláta

Balzsamecet

Mustár

Paradicsom

Paprika

Energia

10 kcal

88 kcal

90 kcal

18 kcal

27 kcal

Fehérje

0,6 g

0,4 g

6 g

0,8 g

1,0 g

Zsír

0,1 g

0

4,7 g

0,2 g

0,2 g

Szénhidrát

2,1 g

17 g

6,2 g

3,8 g

6,3 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek