Hirdetés
Sörben pácolt grill karaj - Egészségséf

Sörben pácolt grill karaj - Egészségséf

Szerencsére az esős napok között vannak napsütésesek is, így nem kell lemondanunk a grillezésről. Akkor lesz igazán finom, omlós a hús, ha azt előre bepácoljuk. Lássunk ehhez egy finom pácot.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 10 perc + 1 éjszaka + sütés

Hozzávalók:

  • 8 szelet ujjnyi vastag karaj
  • 3 dl sör
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 8 evőkanál olaj

Sörben pácolt grill karaj - Egészségséf

A sört, mézet, mustárt és olajat simára keverjük, és jól megforgatjuk benne a hússzeleteket. Nem baj, ha több a pác, azt is öntsük a húsra, légmentesen tárjuk le és egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Sütés előtt vegyük ki és csepegtessük kicsit le. Sütésnél vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.

Tipp! Nagyon finomak hozzá a grillezett zöldségek. Ha nincs jó idő, akkor serpenyőben vagy sütőben is megsüthetjük.

Jó tudni! A karaj eleve egy szárazabb hús. Grillezéssel a felesleges zsiradék is távozik, így egészségesebb is. Ha nem szeretjük a sertést, csirkecombot, mellet is használhatunk.

Tápérték (100 g)

 

Méz

Mustár

Karaj

Sör

Energia

307 kcal

90 kcal

170 kcal

43 kcal

Fehérje

0,3 g

6 g

20,7 g

0,4 g

Zsír

0 g

4,7 g

9 g

0 g

Szénhidrát

82,4 g

6,2 g

0 g

3,5 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend