Hirdetés
Rozmaringos újburgonya - Egészségséfünk receptje

Rozmaringos újburgonya - Egészségséfünk receptje

Hétvégén a piacon láttam, hogy már lehet kapni pici szemű újburgonyát. Nagyon megörültem, mert egy új színt lehet ismét felvinni a köretek palettájára. Elkészítése is nagyon egyszerű, ne féljük kiválogatni az aprókat, legalább nem kell a tisztítással bajlódni.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg. újburgonya
  • olíva olaj
  • 1 teáskanálnyi rozmaring aprítva

Az újburgonyát alaposan megmossuk. Nem kell megtisztítani a héjától, de ügyeljünk rá, hogy földes ne maradjon. Egy teflon vagy kerámia edénybe  öntünk kb. 2 evőkanálnyi olajat. Felforrósítjuk, rádobjuk a mosott burgonyát, sózzuk, lefedjük és közepes lángon félig megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a rozmaringot, és szintén fedő alatt készre pároljuk. Ha ez megvan, levesszük a fedőt, magasra lángr tesszük, és addig pirítjuk, míg a víz elpárolog alóla és arany színű nem lesz (én kicsit jobban megpirítva szeretem). Ezután már nem takarjuk le. Bármilyen hús mellé kiváló köret.

Rozmaringos újburgonya - Egészségséfünk receptje

Tipp! Rozmaring helyett használhatunk fokhagymát is. Tálaláskor meglocsolhatjuk tejföllel.

Jó tudni! A frissen felszedett újburgonyát könnyű megpucolni. Ha olyan ételt készítek, amihez tisztítva kell, akkor kicsit nagyobbakat választok, és egy tiszta mosogatószivaccsal ledörzsölöm a héját.

Tápérték (100g):

 

Burgonya

Energia

69 kcal

Fehérje

1,6 g

Zsír

0,1 g

Szénhidrát

15,7 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend