Hirdetés
Medvehagymás tojássaláta - Egészségséfünk receptje

Medvehagymás tojássaláta - Egészségséfünk receptje

Sokszor gondot jelent, hogy mit adjunk vacsorára, ami nem a megszokott, nem főtt étel, mégis laktató. Szerintem a tojássaláta erre nagyon jó, főleg rozskenyérrel, teljes kiőrlésű kenyérrel. Az alap tojássaláta ismert, ezt variálhatjuk idénytől függő zöldségekkel.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 1 doboz tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • só, bors
  • 1 marék medvehagyma

Medvehagymás tojássaláta - Egészségséfünk receptje

A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk a héjától, és tojásszeletelő segítségével kockákra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföl felével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük bele az apróra vágott medvehagymát, majd a tojást. Ha szükséges, tegyünk hozzá még tejfölt (ez attól is függ, milyen állagúra szeretnénk). Pirítóssal tálaljuk.

Tipp! Ízlés szerint pici mustárt is adhatunk hozzá. Ha meleg szendvicsnek szeretnénk felhasználni, akkor keverjünk bele sajtot és apróra vágott sonkát is. Húsvét után a megmaradt tojásokból is elkészíthetjük.

Jó tudni! Ha a tejföl 12 %-os, a kenyér szénhidrát csökkentett, akkor, a majonéz light, akkor cukorbetegek, diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g):

 

Tojás

Tejföl 12, 5-os

Teljes kiőrlésű kenyér

Energia

143 kcal

132 kcal

247 kcal

Fehérje

12,6 g

3,0 g

12,9 g

Zsír

9,5 g

12,0 g

3,3 g

Szénhidrát

1,8 g

3,4 g

41,2 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend