Medvehagymás spagetti - Egészségséfünk receptje

Medvehagymás spagetti - Egészségséfünk receptje

A medvehagymából ugyanolyan finom pesto készíthető, mint a bazsalikomból. Így, amikor már nincs szezonja, akkor is elővehetünk egy kis üveggel, és élvezhetjük az ízét. Amikor szezonja van, akkor pedig frissen elkészítve spagetti tésztával, fenyőmaggal, parmezánnal a legfinomabb.

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg medvehagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors olíva olaj
  • kb. 5 dkg fenyőmag+pirítani
  • 1 csomag spagetti tészta

Medvehagymás spagetti - Egészségséfünk receptje

A medvehagymát megmossuk és összeturmixszoljuk. A fenyőmagból annyit teszünk félre, amit a tetejére majd megpirítunk. Ha van mozsarunk, akkor abban jól összetörjük a maradék fenyőmagot, és a medvehagymához adjuk. Annyi olíva olajat csöpögtetünk hozzá, hogy az állaga krémes legyen. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot. A tésztát kifőzzük. A medvehagyma pestot felmelegítjük és a leszűrt tésztát belekeverjük. A fenyőmagokat zsiradék nélkül megpirítjuk, tálaláskor megszórjuk a tészta tetejét. A parmezánnal ugyanezt tesszük.

Tipp! Ha egyszerre nagyobb adagot készítünk a pestoból, akkor kicsi üvegekbe el tudjuk tenni. A tetejére öntsünk olajat, hogy lezárja, fóliázzuk le, én hűtőben tároltam.

Jó tudni! Hő hatására elveszítheti a hatóanyagok egy részét. A fenti módon tartósítva, vagy tinktúra formájában azonban nem. Rengeteg jótékony hatása van, többek között csökkenti a vérnyomást és javítja a memóriát is ha tartósan fogyasztjuk.

Tápérték (100 g):

 

Durum tészta főtt

Olívaolaj

Fokhagyma

Energia

158 kcal

902 kcal

149 kcal

Fehérje

6,0 g

0,0 g

6,3 g

Zsír

1,0 g

100 g

0,5 g

Szénhidrát

31 g

0,0 g

33 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek